Årets bedste praktiksted kåret: - Det betyder meget

Patienthotellet i Silkeborg har i dag vundet prisen som Årets Praktiksted i Region Midtjylland.

Patienthotellet på Regionshospitalet i Silkeborg er Årets Praktikplads i Region Midtjylland. Prisen får Patienthotellet blandt andet, fordi vejlederen er god får tid til at være god, lyder det. Foto: Malene Skree Nordsmark, TV MIDTVEST

I samarbejde med TV MIDTVEST

Er man sygeplejestuderende, så er Patienthotellet på Regionshospitalet i Silkeborg det helt rigtige sted at udvikle sine evner i faget. Det mener i hvert fald Sygeplejestuderendes Landssammenslutning, der tirsdag kårede Patienthotellet som Årets Praktiksted i Region Midtjylland. 

Læs også Buschauffører må finde sig i spytklatter, kvælertag og stenkast

- Det betyder meget mere, end jeg nok lige umiddelbart troede, siger Dorthe Frydenlund Thomsen, der er sygeplejer og klinisk vejleder på Patienthotellet og tirsdag modtog prisen.

Tre sygeplejestuderende overrakte prisen for Årets Praktiksted i Region Midtjylland. 

- Jeg får sat anderledes fokus på min rolle som klinisk vejleder. Det betyder utroligt meget, men jeg bliver også lidt forlegen, fordi jeg her også har nogle rigtige vilkår i forhold til afdelinger, hvor det måske er 80 procent af patient-indtaget, der er akut, så har vi jo her hovedsagelig planlagte forløb, siger Dorthe Frydenlund Thomsen.

Vigtigt at hylde gode praktiksteder

Hvert år siden 2012 har de Sygeplejestuderendes Landssammenslutning hyldet de praktiksteder, der gør en særlig indsats for at give god klinisk vejledning, skabe et godt studie- og læringsmiljø og som har fokus på uddannelse og gode læringsmuligheder.

Læs også Kronprinsen varmer op til Royal Run: Stiller op i endnu et løb

Og alt det finder man altså hos Patienthotellet i Silkeborg, lyder det fra sygeplejestuderende Sofie Lassen, der derfor havde indstillet Patienthotellet til prisen.

- Vi har fået en helt særlig oplevelse her på Patienthotellet. Allerede da vi kom første dag, var vores vejleder oprigtigt interesseret i os. Hun havde allerede en viden om os, inden vi kom. Hun var nysgerrig på, hvad vi havde af udfordringer, siger Sofie Lassen. 

Sofie Lassen (tv) er en af de studerende, der har indstillet Patienthotellet til prisen. Vejleder Dorthe Frydenlund Thomsen (th) er en af grundene til, at de studerende er så glade for Patienthotellet. Foto: Malene Skree Nordsmark, TV MIDTVEST

- Den her vejleder har været meget interesseret i at få os til at udvikle os, siger Sofie Lassen. 

Hos Dansk Sygeplejeråd mener kredsnæstformanden, at de studerendes anerkendelse af et godt studiemiljø er vigtigt. 

02:36

VIDEO: Det er svært at få elever til at tage en erhvervsuddannelse, men i Horsens har de knækket koden, og nu skal de inspirere andre. Se video fra i dag, den 29. januar 2019 her.

Luk video

- Fordi det betyder rigtig meget at få den anerkendelse. Det betyder meget at blive set. Både som klinisk vejleder, men det betyder også rigtig meget for Patienthotellet, siger Hanne Holst Long, Kredsnæstformand, Dansk Sygeplejeråd i Midtjylland, og fortsætter:

- At være vejleder for sygeplejestuderende er jo ikke kun én person. Det er faktisk et team-work for en hel afdeling, fordi det er et spørgsmål om at prioritere og give nogle gode rammer for at lære og for at komme ind i faget, og det er rigtig vigtigt.

Læs også Rita har været sygeplejerske i 40 år: Politikerne ved ikke, hvad de taler om

Vejleder: Jeg bliver lidt beklemt

Prisen gik til hele Patienthotellet, men særligt vejleder Dorthe Frydenlund Thomsen fik roser under overrækkelsen. Ros, hun ikke helt var parat til at tage imod. 

- Det bliver jeg lidt beklemt ved, siger hun med et smil og et lille, nervøst grin. 

Med overrækkelsen fulgte klapsalver og krammere.  Foto: Malene Skree Nordsmark, TV MIDTVEST

-  Fordi jeg tænker, at det der gør, at jeg kan være den vejleder, som jeg bliver rost for at være, det skyldes jo rigtig mange ting. Blandt andet har jeg nogle kolleger, som jo til dagligt planlægger og fordeler arbejdsopgaverne, og som er dygtige til at tage højde for, at der kommer en studerende, jeg skal følges med, siger Dorte Frydenlund Thomsen og tilføjer:

- Generelt kan jeg altid med ro overgive og overdrage en studerende til en kollega. De går alle sammen ind i relationen med krum hals, og gør et kæmpe arbejde, siger hun.

Læs også SF inspireret af østjysk sygehus i nyt sundhedsudspil

Hvad er det, den her afdeling kan, som er så godt for studerende? 

- Dels har vi nogle patientforløb, der er meget strukturerede, som kan gøre, at man som ny inden for faget kan være med til at skabe en overskuelighed for den studerende. Også så er de fleste af vores patienter ret ressourcestærke, og de er også rigtig gode læremestre for de studerende, siger Dorthe Frydenlund Thomsen. 

Tilbage i december 2018 blev Aarhus Universitetshospital kåret som Danmarks bedste store hospital, mens Regionshospitalet Silkeborg blev kåret til Danmarks bedste mindste hospital - for sjette år i træk. Det kan du se mere om i videoen herunder, der er fra den 13. december 2018.