15-årig dømt for at kaste tyggegummi fra motorvejsbro

Drengen og hans mindreårige bror blev set på broen, da en bil blev ramt af et stykke tyggegummi

Silkeborgmotorvejen. Arkivfoto.

I samarbejde med TV MIDTVEST

I oktober 2016 kom en bilist kørende ad Silkeborgmotorvejen omkring klokken 19. Da han skulle til at køre under en motorvejsbro, opdagede han to mørke skikkelser på broen.

En af personerne kastede noget mod bilisten, som hørte et smæld og straks efter kørte ind til siden. Der var ikke sket noget med bilen, men han valgte alligevel at melde det til politiet, som altså fandt frem til gerningsmændene.

Læs også Motorvej ved Randers er åben igen efter stenkast mod bil

Der er tale om en 15-årig dreng og hans lillebror, der er under den kriminelle lavalder. De to brødre var ifølge politiet gået ud på motorvejsbroen og har haft noget tyggegummi med, som de kastede ned mod bilerne.

Den 15-årige dreng blev i dag, onsdag, i retten idømt 20 dages betinget fængsel for at have voldt nærlæggende fare for nogens liv eller førlighed.

Et klart signal

- Det er en bestemmelse, der bliver brugt, hvis man forvolder en konkret fare, eventuelt i færdselssager, forklarer senioranklager Søren Kløvborg Laustsen, som er tilfreds med dommen.

Læs også Langsommere trafik vækker glæde i Mårslet

- Jeg synes, den sender et temmelig klart signal om, at motorvejen ikke er et sted man leger. Det er simpelthen for farligt, uanset hvad man kaster ned. Det kan få fatale konsekvenser, så det er en kæmpe stor løftet pegefinger og et stærkt signal, siger Søren Kløvborg Laustsen.

Den dømte dreng har taget sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen.

Stenkast fra motorvejsbro ved Randers

Tidligere i dag, onsdag, har der været en episode, hvor en bilist angiveligt blev ramt af en sten, der tilsyneladende er blevet kastet fra motorvejsbroen på Svejstrupvej syd for afkørslen Randers N.

Bilen, en stor varevogn, har fået en bule i taget, og episoden betød, at motorvejen var spærret i flere timer i forbindelse med politiets efterforskning på stedet. Endnu er ingen anholdt i den sag, men politiet har blandt andet sikret sig DNA-spor fra motorvejsbroen og vil nu kigge på videoovervågning fra omkringliggende steder i forsøget på at finde frem til gerningsmanden.

Læs også Ekspert om trafikkaos i Aarhus: Bykørsel skal koste penge

'En alvorlig sag'

Østjyllands Politi ser med stor alvor på episoden, der kunne være endt helt galt.

- Vi ser med stor alvorlighed på det her, og det kan potentielt være livsfarligt, så det tager vi meget alvorligt, siger politikommissær Carsten Dahl.

Han håber nu på hjælp fra offentligheden til at finde frem til gerningsmændene:

- Vi arbejder videre med sagen nu. Der er både nogen tekniske spor, DNA, der kan også være noget overvågning fra nærliggende steder, som vi kigger på, og så vil vi selvfølgelig også rigtig gerne bede befolkningen om hjælp: Er der nogen, der har set nogle eventuelle gerningsmænd løbe fra stedet?, spørger Carsten Dahl.

Ved du noget om den episode, hører politiet gerne fra dig på telefonnummer 114.

01:44

VIDEO: Her kan du høre politikommissær Carsten Dahl fra Østjyllands Politi fortælle om onsdagens episode ved Randers.

Luk video