Fartkontrol på de østjyske veje fra mandag morgen

Med en ny runde fartkontrol sætter politiet i den kommende uge fokus på hastigheden på udvalgte landevejsstrækninger

Som bekendt dræber farten. Det siger alle statistikker. Således kan man læse, at alene i 2015 var fart en faktor i næsten halvdelen af alle dødsulykker i det år.

Tallene er ikke blevet kønnere med årene, så endnu en gang sætter politikredsene landet over gang i en  målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser.

Indsatsen foregår i hele uge 19 - altså fra i morgen mandag og ugen ud - og vil denne gang fokusere primært på strækninger, som er belastet af uheld og hastighedsovertrædelser.

Særlige fartkontroller virker

Men hvis man tror man kan snige sig uden om kontrollerne, så skal man også forvente, at møde politiet på andre vejstrækninger, lyder det i en pressemeddelelse fra Rigspolitiet.

- Høj hastighed kan både være, når man kører hurtigere, end fartgrænsen tillader, eller fordi man kører for hurtigt i forhold til forholdene omkring vejen, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Han fortæller, at hastighedskontrollerne virker. 

Ifølge Rigspolitiet er det lykkedes at nedbringe hastigheden på udvalgte landevejsstrækninger, hvor politiet har foretaget særligt målrettede kontroller.
Ifølge Rigspolitiet er det lykkedes at nedbringe hastigheden på udvalgte landevejsstrækninger, hvor politiet har foretaget særligt målrettede kontroller. Foto: Johan Gadegaard - Ritzau Scanpix

- Det er lykkedes at nedbringe hastigheden på udvalgte landevejsstrækninger, hvor politiet har foretaget særligt målrettede kontroller, og vi kan se, at hastigheden er faldet betydeligt mere her end på resten af vejnettet.

- Derfor fortsætter vi det gode arbejde med blandt andet denne kontrol, siger Christian Berthelsen.

Bil droppet fra 12. sal

Kontrollen er koordineret med Sikker Trafiks kampagne "Sænk farten - før det er forsent".

På kampagnens webside kan man blandt andet se, hvad der sker med en bil der droppes fra 12. sals højde og hvad selv en lille hastighedsoverskridelse betyder for bremselængden.

VIDEO: En landsdækkende fartkontrol ved skolerne gav i januar i år et trist resultat i Østjylland. Det var især fartsyndere, der gik i fælden. Se et interview med leder af færdselsafdelingen hos Østjyllands Politi Amrik Singh Chadha.

HVORFOR INDSATS MOD HASTIGHED?

Blomsten Silkeborg Winnie Christensen

playHvorfor må blomsterbutikker og Normal holde åbent, når Flying Tiger skal være lukket?

akutklinik Grenaa

play Muligt at lukning af akutklinikker forlænges: - Det er rigtig ubehageligt

Kalø Slotsruin vinter

playFrostvejr og solskin lokkede på vinterens koldeste dag

Covid19 corona indlagte

Første tilfælde af sydafrikansk coronavariant fundet i Danmark

coronaprøve corona

Trods lavt smittetal stiger antal smittede med B117-variant

coronatest coronavirus covid-19 test

Opfordring ser ud til at virke: Testcenter oplever igen stor efterspørgsel