Nye taxaer er en del af rejsen mod det CO2-neutrale Aarhus

Fremover skal taxaerne i Aarhus køre helt uden brummen fra motorerne. De lydløse elbiler skal overtage markedet i løbet af de kommende år.

Det er virksomheden Viggo, der har kørt i København siden september i fjor, som nu er kommet til Aarhus. Konceptet er, at man med en app kan bestille en taxi, der kører på el. Virksomheden selv siger, den kæmper for mindre luftforurening i byerne.

- Aarhus er jo en enorm ambitiøs by med deres 2030-mål om at nedbringe CO2. Der tænker vi, at vores elbiler kan hjælpe i den rigtige retning, siger Kenneth Herschel, som er direktør i Viggo.

Trafikken er afgørende for den grønne omstilling

Aarhus Kommune har en ambition om at blive CO2-neutral inden 2030. Ifølge rådmand for Miljø og Teknik i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, er trafikken en væsentlig forudsætning for at nå målet.

- Vi skal have endnu flere taxaselskaber til at køre i fossilfri biler, siger rådmanden.

El-biler kommer til at vinde frem - også i taxa-branchen. Ifølge en ekspert er det kun et spørgsmål om tid, før resten af landet læner sig opad elbils- tendensen fra Aarhus og København.

- Jeg tror bestemt, at det er noget, vi kommer til at se mere af, når infrastrukturen er til, at elbiler kan køre hele dagen igennem, siger Allan Larsen, som er professor hos Institut for Teknologi, Ledelse og Økonomi, DTU.

Lige nu
corona

liveblog Tre dødsfald på østjysk ferie-ø: Var smittet med corona

IMG_1506

play Se Michaels vilde julebil: - Jeg vil sprede glæde i en svær tid

Carpark North Café von Hatten spillested koncert

playKendt spillested i fare for at styrte sammen – nu er det reddet

Minkand

Her jubler de over udryddelsen af superrovdyret mink

Kevin Petersen, Rikke Sejthen og Elsebeth Thomsen fra foreningen Hjemløs i Århus modtog en check på 50.000 kroner fra Go’on.

Rikke vinder 50.000 kroner til at rulle ud med kærlighed

AUH Skejby Sygehus Aarhus Universitetshospital Skejby

Vagt ramt af tyv - og så kørte han galt