Molslinjen har fået ny havn: Det bliver nemmere at komme til og fra færgen

Onsdag indvier Molslinjen sin nye færgeterminal på Østhavnen. Det bliver nemmere at være passager, lyder det fra selskabet.

Fra og med i dag skal du køre længere syd på, hvis du skal med Molslinjen fra Aarhus.

Molslinjen har flyttet færgeterminal fra Aarhus Ø til Færgevej på Østhavnen. Og det kommer til at være en fordel for passagererne, lyder det fra Molslinjens administrerende direktør.

- Det giver et andet flow med trafikken. Det er primært smidigheden omkring trafikken, man kommer til at mærke forskel på, siger administrerende direktør Carsten Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Fra den nye færgeterminal er der direkte adgang til E45. Der er lavet dobbeltsporede veje i begge retninger, og samtidig er ramperne i havnen blevet bredere og længere.

Øverst ses den gamle færgeterminals placering, og nederst i billedet ses den nye.
Øverst ses den gamle færgeterminals placering, og nederst i billedet ses den nye.


Slipper for at holde for letbanen

- Så vi kan laste og losse meget hurtigere. Der kommer til at være en effektivitet, som vi aldrig har set tidligere, siger administrerende direktør, Carsten Jensen.

Tidligere har passagerer skullet igennem det trafikerede kryds ved Nørreport/Kystvejen, hvor letbanen også kører, når de skulle til og fra færgen.

Men nu vil der være lettere adgang til og fra terminalen, lyder det fra Molslinjen.

Hvor lang tid, passagererne præcis kommer til at spare, kan direktøren ikke sige, men han lover, at der kommer et andet flow end tidligere.

Grønnere færgeterminal

Tidligere har færgen også skullet manøvrere sig ind og ud af havnen, men nu ligger den direkte ud til Aarhus Bugten.

Færgen bliver i den nærmeste fremtid også koblet til et landstrømanlæg, som færgerne bliver koblet til om natten i stedet for at få strøm fra sin generator, hvilket forurener mere end landstrøm.

Onsdag formiddag kørte få bilister forkert, og selvom de ventede på dem, sejlede færgen til tiden.

- Det er gået som smurt i olie. Rigtig godt. Man kan se det på den måde, bilisterne har følt sig sikre igennem check-in og vores ramper. Det har været en god oplevelse, siger Carsten Jensen.