Zoo-direktør elsker at flyve i helikopter

For Jesper Stagegaard er en tur i luften både fornøjelse, transport og en mulighed for en god snak

De fleste kender direktøren for Ree Park ved Ebeltoft, Jesper Stagegaard, for hans store interesse for dyr i alle afskygninger.

Han har dog også en anden passion end løver, næsehorn og aber - nemlig at flyve i helikopter.

Den østjyske zoo-direktør har altid været fascineret af helikoptere. Derfor føler han sig privilegeret over, at han fra Ree Park på Djursland har mulighed for at sætte sig direkte ind i en kabine, starte propellerne og stige til vejrs.

Et godt sted at snakke

Helikopteren i Ree Park tilhører dyreparkens ejer, Karsten Ree, men anvendes ofte af Jesper Stagegaard. Stagegaard er glad for, at fornøjelsen ved at flyve i helikopter kan kombineres med praktiske opgaver og en mulighed for at få en god samtale med sine medpassagerer.

- Det er selvfølgelig et legetøj. Den bliver brugt meget af min chef, Karsten. Han bruger den, når han skal transporteres rundt, og så bliver jeg heldigvis kaldt ind til assistance. Han er en meget, meget travl mand, og jeg er en travl mand, så det gør, at vi har et sted at mødes og har mulighed for at bruge en times tid i cockpittet. Der er nogle ting, vi ikke får snakket om til hverdag, siger Jesper Stagegaard i programmet Mit Andet Jeg på TV 2 | ØSTJYLLAND.

93-årig får ønske opfyldt: Får tur i helikopter

- Det er et sted, vi snakker og får lov til at være drenge eller mænd. Og så er det alligevel seriøst, fordi det er som regel transport til et eller andet møde. På den måde fungerer den som et mødepunkt for os, og som noget hvor vi lynhurtigt kan transportere os fra ét punkt til et andet. Vi kan nå to møder på én dag, hvor vi ellers kun ville have kunnet nå ét.

Det er dog ikke kun som transportmiddel i Danmark og ture til Sverige, at Jesper Stagegaard har glæde af sit certifikat til at flyve i helikopter. Ree Park tager også aktivt del i kampen mod krybskytteri i blandt andet Kenya i Afrika.

Endnu en helikopter

Derfor har parken købt endnu en helikopter, som befinder sig i vildtreservatet Masai Mara i Kenya.

- Den krig (mod krybskytter, red.) er bare blevet hårdere og hårdere. Det handler om at kunne slå tilbage med samme styrke og helst være et skridt foran. At vi fik en helikopter 2 ned at stå i Masai Mara og kunne begynde at flyve med den, gjorde, at vi kunne nå et meget, meget stort skridt foran i forhold til de organisationer, vi arbejder imod dernede, siger Jesper Stagegaard.

I videoen øverst i artiklen kan du se og høre Jesper Stagegaard fortælle om sit liv i luften.

Se desuden hele udsendelsen fra serien Mit Andet Jeg her

glatte veje glat vej trafik vinter

play Risiko for spejlglatte veje mandag morgen: Der kan lokalt falde isslag i nat

Nick Hækkerup

Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Jørn Okbo jazzbutikken

play VIDEO: Mød manden der satte Aarhus på jazzens verdenskort

Fatma Cetinkaya

play Farvel til politik: Fatma Cetinkaya genopstiller ikke

20200910-094247-A-1920x1280we

Britisk coronamutation fortsætter stigning i Danmark

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang