Whisky-kunst skal hjælpe Fregatten

30 danske kunstnere laver værker for Fregatten

Verdens største whisky-producent William Grant i Skotland og 30 danske kunstnere giver nu Fregatten Jylland en økonomisk håndsrækning.

William Grant, der holder til i Skotland, fik sidste efterår øje på Fregatten i Ebeltoft fordi det gamle træskib var endt i et søslag med kulturministeriet om statsstøtte. Et slag, der endte med, at Fregatten Jylland mistede to millioner kroner til vedligeholdelse af egetræs-skibet.

- De ringede til mig og sagde, at de gerne ville hjælpe os, fortæller direktør for Fregatten Jylland Benno Blæsild til TV 2 | ØSTJYLLAND

Og som sagt så gjort. Repræsentanter fra William Grant tog til Ebeltoft og sammen med Fregattens besætning fik de udvalgt 30 danske toneangivende kunstnere, der skal lave kunstværker ud af gamle egetræs-tønder, som har været brugt til produktion af blandt andet Glenfiddich.

Fregat-direktør er utroligt rørt

De 30 danske kunstnere tæller blandt andre Michael Kvium, Bjørn Nørgaard og Leif Sylvester.

- Jeg er utrolig rørt og stolt over, at så store personligheder vil hjælpe os. Vi vidste slet ikke, at sådan en gammel kulturinsitution som Fregatten har så mange venner i den etablerede kunstverden, siger Benno Blæsild.

De 30 værker, der kommer ud af projektet "kunst på fad" bliver præsenteret på en udstilling den 16. juli, hvor Prins Henrik kommer forbi Ebeltoft. Senere skal værkerne vises i Aarhus og København, inden de bliver solgt på auktion på Lauritz.com.

- Pengene går ubeskåret til vedligeholdelse af Fregatten Jylland. Og det betyder, at vi er reddet hen over sommeren, siger en stolt Benno Blæsild til TV 2 | ØSTJYLLAND.