Vred katte-ven: Skrigende killinger endte deres liv i affaldskværn

Leder af kattehjem i chok, efter at et kuld kattekillinger blev smidt i en affaldsspand

Killingen til venstre overlevede turen i skraldebilen. Så heldig var dens brødre og søstre ikke.

Foto: Mariann Betzer-Poulsen

1 af 2

Igennem årene har lederen af Tøstrup Kattehjem på Djursland, Mariann Betzer-Poulsen, oplevet lidt af hvert.

Sent torsdag aften blev hun dog ufrivilligt hvirvlet ind i en af de mest vanvittige dyremishandlingssager, hun har stiftet bekendtskab med.

En renovationsarbejder i Randers havde netop tømt en skraldespand og sat skraldebilens kværn i gang, da han hørte skrigende fra en flok rædselsslagne katte. Manden stoppede straks kværnen og nåede at få den ene killing ud i live. Resten af kuldet var desværre døde.

Kort før midnat afleverede renovationsarbejderens kæreste den levende killing til Mariann Betzer-Poulsen på Tøstrup Kattehjem. Mariann Betzer-Poulsen har sørget for, at killingen er kommet i pleje, men er rystet over den skæbne, der overgik de øvrige katte.

SE OGSÅ: Kattehjem i krise: 170 katte risikerer at miste deres hjem

- Jeg er meget vred. Jeg fatter simpelthen ikke at man kan få sig selv til at smide et helt kuld kattekillinger i en skraldespand, så de senere kan dø i en affaldskværn på en skraldebil. Det er simpelthen ikke i orden, siger hun til tv2oj.dk.

- Vedkommende kunne jo bare have afleveret dem i en papkasse ved et dyreinternat eller ved en dyrlæge. Så var de blevet fundet, og nogen havde taget sig af dem. 

Jeg blev enormt vred og ked af det

Episoden fra Randers har fået Mariann Betzer-Poulsen til at lave et vredt opslag på Facebook. Opslaget har på få timer fået flere tusinde til at reagere med kommentarer eller andre meningstilkendegivelser.

- Jeg har lagt tonsvis af opslag op - og jeg plejer at holde en ordentlig tone, fordi jeg er blevet hærdet med årene. Men denne gang var det dråben. Jeg blev enormt vred og ked af det, og efter at jeg delte min oplevelse på Facebook, er mange andre også kommet op i det røde felt.

SE OGSÅ: Katte blev udstillet i Galten lørdag

Mariann Betzer-Poulsen fortæller, at den overlevende killing nu er i et privat hjem hos en anden kat. Denne kat har netop fået en enkelt killing og har således nok mælk til kattekillingen fra Randers.

Udover at være ked af, at et kuld killinger på makaber vis har mistet livet, tænker Mariann Betzer-Poulsen også på renovationsarbejderen og de døde killingers mor.

- Det må have været skrækkeligt for renovationsarbejderen. Han handlede helt fantastisk flot, men det må have været en frygtelig oplevelse. Jeg har også ondt af moderen til killingerne. Hun går nu rundt med en masse mælk og er meget, meget ked af det, fordi hun ikke kan finde sine killinger.

Se Mariann Betzer-Poulsens opslag på Facebook her: