Voldsom brand spærrer hovedgade i landsby

Natten til fredag udbrød der stor brand i byen Lime, der ligger mellem Rønde og Randers. Hovedgaden er spærret fredag morgen i forbindelse med efterslukningen

00:34

Foto: Øxenholt foto

En stor brand i landsbyen Lime er fredag morgen ved at blive slukket, og i den forbindelse er hovedgaden i byen spærret.

Branden opstod på Hovedgaden i Lime omkring klokken halv to. Landsbyen ligger mellem Rønde og Randers,.

- Det brændte kraftigt, da vi kommer frem. Det er gået i gennem taget, det er det, vi kalder overtændt, siger Jan Recke, der er indsatsleder ved Beredskab og Sikkerhed på Djursland.

Branden opstod på Hovedgaden i Lime, der ligger mellem Randers og Rønde på Djursland. Fredag morgen er hovedgaden spærret, fordi man stadig er i gang med at slukke branden.  Foto: Google Maps

Det er endnu uvist, hvorfor branden opstod. Men indsatslederen fortæller, at branden muligvis blev opdaget sent og derfor fik godt fat i huset. 

Der var ikke nogen, der kom til skade i forbindelse med branden, som ikke spredte sig til andre huse. 

I forbindelse med slukningen af branden har der været tilkaldt vogne fra Hornslet, Allingåbro og Hadsten. Men der har også været forurening i forbindelse med branden.

- Vi har haft Akut Miljø med ude, fordi der er asbest i pladerne. Vi har haft skadesservice til at gå og fjerne asbest i folks haver, siger Jan Recke til TV2 ØSTJYLLAND.

Branden udbrød klokken halv to, og der har været slukning hele natten. Fredag morgen er redningsmandskabet stadig i færd med slukningsarbejdet. Foto: Per Øxenholt - Øxenholt Foto

Asbesten er farlig for mennesker at indånde. Men indsatslederen fortæller, at borgerne i byen ikke skal være bekymret for at indånde asbestfibre efter branden. 

Indsatslederen fortæller også, at de var udfordret af nattens minusgrader.

- Vi har også haft kommunen til at komme ud og salte, fordi alt det vand, vi har brugt, har gjort det hammerglat, siger Jan Recke. 

Fredag morgen er brandvæsenet stadig i gang med efterslukningen, og i den forbindelse er Hovedgaden spærret. Indsatslederen forventer, at slukningsarbejdet er færdig omkring klokken ni.