Vilde heste skal sættes ud i Mols Bjerge

Den Danske Naturfond har offentliggjort sit første projekt

Søndagsturen til Mols Bjerge vil fremover få en ekstra attraktion, da Den Danske Naturfond sætter en flok vildheste ud i Mols Bjerge.

De vilde heste skal passe og pleje naturen året rundt og samtidig give de mange besøgende i nationalparken en ekstra oplevelse.

- Projektet er samtidig et forsøgs- og demonstrationsprojekt, så konceptet har mulighed for større udbredelse - både i nationalparken på Mols og andre steder i landet. Med projektet får de mange besøgende i nationalparken også en ekstra naturoplevelse, lyder det fra Den Danske Naturfond i en pressemeddelelse.

Projektet gennemføres i samarbejde med Naturhistorisk Museum og Molslaboratoriet, og støttes også af Aarhus Universitet.

Naturfonden arbejder i øjeblikket med en række projekter. Det forventes blandt andet, at fonden erhverver en række arealer rundt i hele landet, der skal blive til nye og bedre naturområder.

Den Danske Naturfond

Den Danske Naturfond er en uafhængig, privat fond, der arbejder for at udvikle nye, markante naturværdier og store naturoplevelser i hele Danmark.

Fonden er stiftet i 2015 af staten, Villum Fonden og Aage V. Jensen Naturfond med en kapital på ca. 900 mio. kr