Vild præstation: Carl har løbet over tre maratons på et døgn

15-årige Carl Dalby har til et 24-timers løb sammen med 122 andre efterskoleelever samlet 162.000 kroner ind til et godt formål.

For mange mennesker vil det være vildt nok i sig selv, hvis man gennemførte et enkelt maraton.

For 15-årige Carl Dalby, der går på Tirstrup Idrætsefterskole, er et enkelt et af slagsen dog ikke nok. Fra torsdag til fredag løb han nemlig mere end tre maratons på et enkelt døgn.

- Mit mål var at løbe 130 kilometer, men jeg fik at vide, at det ville være rigtig hårdt, så jeg besluttede mig for, at jeg ville være tilfreds med 100 kilometer, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Der var dog ingen grund til, at Carl Dalby nedjusterede sit mål. Han nåede nemlig at løbe 132 kilometer til Tirstrup Idrætsefterskoles årlige 24-timers indsamlingsløb.

- Jeg synes, det var virkelig fedt, da jeg kom i mål, men jeg var også øm i kroppen og træt, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Victor Egebæk Villumsen og 122 efterskoleelever fra Tirstrup Idrætsefterskole har taget hul på et 24-timers motionsløb. Løbet rejser penge til et velgørende formål. Indslaget blev sendt torsdag.

Havde ikke klaret det uden gode venner

Tirstrup Idrætsefterskoles årlige 24-timers løb begyndte torsdag formiddag klokken 12, og sluttede igen klokken 12 om fredagen. 

Inden løbet havde Carl Dalby aldrig løbet mere end 30 kilometer i streg, men ved hjælp af en masse viljestyrke, et godt skema og gode venner, nåede han sit mål. 

- Én af mine venner havde lavet et skema, som jeg fulgte. Og det var det skema, der gjorde, at jeg kunne overskue det. Mine venner Kasper og Magnus løb også sammen med mig på skift, og jeg ville ikke have klaret det uden deres opbakning, siger Carl Dalby til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er tiende gang Tirstrup Idrætsefterskole afholder det legendariske 24-timers løb, og denne gang deltog 123 elever. Til sammen løb de 8.724 kilometer, og dermed slog de skolens rekord. 

Rekorden for pigerne blev sat af Louise Lolk og Luca Lund Sørensen, som begge gennemførte 102 kilometer. For drengene var det Carl Dalby, der med 132 kilometer slog skolens rekord nogensinde for flest kilometer.

Derudover nåede 26 elever den eftertragtede klub 100, og i gennemsnit har hver eneste elev på skolen løbet 75 kilometer.

- Det overgår vores vildeste forventninger og alle tidligere resultater. Eleverne har virkelig ydet deres bedste, og vi er stolte af deres præstationer, siger lærer Kristian Hell.

Andreas Papadakis fra LoveSpring modtager 162.000 kroner, som alle går direkte til at bygge tre brønde og give mere end 7.000 mennesker rent drikkevand i Afrika.
Andreas Papadakis fra LoveSpring modtager 162.000 kroner, som alle går direkte til at bygge tre brønde og give mere end 7.000 mennesker rent drikkevand i Afrika. Foto: Tirstrup Idrætsefterskole

Løber for et godt formål

De 123 elever løb ikke blot for at slå rekorder. De løb også i en god sags tjeneste. Under løbet samlede de nemlig ind til den aarhusianske hjælpeorganisation LoveSpring, der bygger brønde i U-lande.

Det blev i alt til 162.000 kroner, og det betyder, at der nu kan blive bygget tre brønde.

- Det smukkeste ved det her er, at eleverne i fællesskab har finansieret mere end 2 brønde og ændret livet for mere end 6000 mennesker. Jeg har så meget respekt for elevernes præstationer. De klør’ på, selvom de er trætte, og det gør ondt. Jeg er vildt imponeret og i LoveSpring er vi meget, meget taknemmelige, siger grundlægger Andreas Papadakis.

Én af de tre brønde, som nu bliver en realitet, skal bygges i Kiserian Village i Masailand i Tanzania.

Brønden kommer til at gøre en stor forskel for mere end 4.000 skolebørn og landsbyfolk. Som det er nu, skal børnene i skoletiden gå omkring 10 kilometer efter vand.

Vand, som de henter i et vandhul, der deles med elefanter, køer og vilde dyr. Det er farligt, vandet er beskidt og tiden kunne de have brugt på uddannelse og læring.

Tirstrup Idrætsefterskole har med vilje valgt en lille organisation, hvor donationen kan gøre en reel forskel.