Vil beholde landbetjenten

Borgere i Hornslet kæmper for at bevare en betjent i byen

Genrefoto.

Snart står Hornslet uden egen landbetjent, hvis det går som Østjyllands Politi ønsker. Politiet vil samle politibetjentene i Hornslet og Ryomgård/Kolind på en ny nærpolitistation i Rønde.

Det møder protester fra distriksrådet i Hornslet, som foretrækker en landbetjent med arbejdsplads på borgerservice i hver af byerne Kolind, Rønde og Hornslet.

Distriksrådets formand, Torsten Klein Mikkelsen, advarer om, at det kan ende med at koste kommunen penge, at den lokale betjent ikke længere har til huse i selve Hornslet. Han mener, det vil skade SSP-samarbejdet.

- Hvad hjælper det på de unge i Hornslet, at der sidder nogle på borgerservice i Rønde. Nej, der skal være nærhed til de unge, hvis det skal batte noget i SSP- og det opsøgende samarbejde, skriver Torsten Klein Mikkelsen i en åben korrespondance med borgmesteren.

Sagen skal diskuteres på et borgermøde med politiet i næste uge, hvor politidirektøren i Århus, Jørgen Ilum, vil forklare politiets bevæggrunde for at ønske at samle betjentene på en ny nærpolitistation i den vestlige del af kommunen.

Politiet får opbakning fra Sydjurs Kommunes borgmester, Kirstine Bille (SF). Hun skriver i den åbne mailkorrespondance med distriksrådets formand:

- I takt med at politiet omdefinerer landbetjentenes roller, ser jeg gerne en styrkelse af nærpolitiet i den vestlige del af kommunen i form af en nærpolitistation, således at kommunens borgere fortsat føler sig dækket ind lokalt. Placering af denne må ske ud fra politiets faglige vurdering. Jeg kan i sagens natur ikke have nogen indflydelse på, hvordan politiet prioriterer deres ressourcer. Vi er i løbende dialog med politiet om at skabe den bedst mulige situation for kommunens borgere. Men beslutningen om udmøntningen ligger altså hos politiet.