Vier sit liv til pindsvin

Redder nødstedte pindsvin

Karin Albin Kjær-Hansen er vild med pindsvin. Hun har viet sit til at redde nødstedte pindsvin, passe og pleje dem, fodre dem og sætte dem tilbage i naturen.

Hendes garage i hjemmet i Ebeltoft er ombygget til plejecenter, og hun bruger i gennemsnit fire/fem timer om dagen på sin store interesse. Ganske enkelt fordi hun ikke kan lade være, fortæller hun tirsdag i Go' Aften Østjylland.

- Man bliver så grebet af det, for det er livsbekræftende at være med til at redde en gammel dyreart, som er truet. Og jeg synes jo, at sådan et 40 millioner år gammelt pattedyr da er værd at bevare, siger hun.

Kan ikke bo på en trampolin

Pindsvin i Danmark er en fredet dyreart, og ifølge Karin Albin Kjær-Hansen er de i kraftig tilbagegang.

Sneglegift, der bliver spredt i parcelhushaver, er med til at udrydde pindsvinenes naturlige fødekilder, og så er det blevet svære for dyrene at finde egnede miljøer at leve i.

- Når unge mennesker køber et gammelt hus med en gammel villahave, rydder de det hele, fordi de ikke har tid til at passe en have. Så laver de en græsplæne og en trampolin, og der kan pindsvin altså ikke bo. De skal have noget buskads og nogle gemmesteder, siger hun.

Netværk af plejere

I tirsdagens udgave af Go' Aften Østjylland kan du møde Karin Albin Kjær-Hansen og to af de pindsvin, hun har passet gennem vinteren.

Her fortæller hun også om det netværk af pindsvineplejere, der findes i foreningen "Pindsvinevenner i Danmark".

Et netværk, der har omkring 110 plejere over hele landet, og som lader de små, stikkende dyr udfylde næsten al deres tid.

- Hvis man har tolv pindsvineunger, der skal have sutteflaske, og det skal de fire-fem gange i døgnet, jamen så kan man lige nå at blive færdig med den sidste, og så kan man begynde forfra igen. Så søvn kan man godt vinke farvel til, siger Karin Albin Kjær-Hansen.

Se interviewet med hende i klippet herover eller på TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 18.15 og 21.20

Der er lagt op til nogle rigtigt varme dage den kommende uge. Saksild Strand

Juli ender betydeligt varmere end normalt

60_percent

play Østjysk ulveforsker begejstret: Tre ulvehvalpe født

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

skak

International turnering i Aarhus: - Det betyder meget at komme i gang igen

Skolebørn

play Bliv vaccineret inden skolestart, siger Brostrøm. Men hvad mener forældrene?

Dagens mest læste