VIDEO: Troels Kløvedals sidste rejse

Søndag formiddag stævnede Troels Kløvedal ud på sin allersidste rejse. Se TV2 ØSTJYLLANDs mindeprogram om ham her.

27:34

VIDEO: Se TV2 ØSTJYLLANDs mindeprogram om Troels Kløvedal her.

Troels Kløvedal rejste jorden rundt og så afkroge af verden, som de fleste kun har fantasi til at forestille sig. Tre jordomsejlinger og et hav af andre ture blev det til med Nordkaperen.

Han tog danskerne med på sine mange rejser – inden han selv stævnede ud på sin sidste rejse.

Læs også Troels Kløvedal er død

I toppen af artiklen kan du se TV2 ØSTJYLLANDs mindeprogram om kaptajnen og forfatteren, der elskede livet til søs – men også gerne skiftede det store blå hav ud med det grønne i hans have ved gården i Gravlev på Djursland.

I programmet møder journalist Thera Hoeijmans Troels Kløvedal på hans gård til en snak om hans mange rejser, tilværelsen på den firlængede gård på Djursland og om livet og døden.

Tv-vært Mikkel Beha Erichsen har haft mange fantastiske stunder med sin far, Troels Kløvedal. Foto: Axel Schütt - Ritzau Scanpix

Sov stille ind

Troels Kløvedal sov stille ind hjemme på sin gård i Gravlev på Djursland omgivet af samtlige sine fem børn og sin kone Else Marie om formiddagen den 23. december.

Han sov ind så stille og roligt og fredeligt, som han havde ønsket sig.

Mikkel Beha Erichsen, søn til Troels Kløvedal

- Han sov ind så stille og roligt og fredeligt, som han havde ønsket sig. Og som han havde frygtet, at han ikke skulle komme til, fordi den sygdom godt kan betyde, at man ikke kan trække vejret, siger sønnen Mikkel Beha Erichsen til Politiken.

Læs også Trods livstruende sygdom: Troels Kløvedal fylder 75 år

Troels Kløvedal led af den uhelbredelige nervelidelse ALS og lungesygdommen bronkiektasi. Symptomerne på ALS mærkede han første gang i februar 2015. Han blev 75 år gammel.

28:33

VIDEO: I 2015 mødte TV2 ØSTJYLLAND Troels Kløvedal på hans firlængede bindingsværksgård på Djursland i programmet "Mit andet jeg". Foto: Finn Hageman Pedersen

Luk video