Venner holder Syddjurs ren

Udviklingshæmmede rydder op i naturen i Syddjurs

I Mørke på Djursland er to udviklingshæmmede venner vilde med at køre på scooter, og det har ført dem landsdelen rundt. Og for et halvt år siden blev de mange kilometer på landevejen kombineret med et job - et job som giver mening - ikke bare for vennerne selv.

Jonathan Jensen og Jannik Agerholm Jensen er sammen med to andre brugere på aktivitetscentret Skovly ved Mørke vilde med at køre på scooter, og nu er køreglæden blevet tilsat en opgave, der ellers ikke ville være blevet løst. De samler skrald langs vejene i Syddjurs Kommune.

- Grunden til at jeg er god til at fange affald er, at der ikke er noget, der går min næse forbi. Jeg er stolt, for jeg hjælper naturen, og jeg elsker at hjælpe naturen og dyr. Det er mit motto, siger Jonathan Jensen, der er førtidspensionist fra Rønde.

Og makkeren Jannik Agerholm Jensen er også glad for jobbet.

- Det er dejligt at gøre noget for naturen, så der bliver gjort rent, siger han.

Se: Besøger Mols og maltfabrik

Ideen til arbejdet med at holde naturen ren kom, da flere brugere på aktivitetscentret Skovly gerne ville have et rigtigt arbejde.

- Ideen opstod ved, at der var nogen, som gerne ville have et rigtigt arbejde, men det kan være vanskeligt for vores brugere at passe et almindeligt arbejde, men med en god vejledning fra pædagogerne, kan det lade sig gøre at passe det her arbejde, siger Kjeld Vorup, afdelingsleder Dagtilbuddet i Syddjurs Kommune.

Projektet fungerer nu så godt, at næste skridt netop er taget. For første gang er de to venner sendt på en specialmission, der skal løses, så der er pænt og rent, når regentparret besøger Syddjurs Kommune den 1. september.

- Når de kommer, skal vi åbenbart have ryddet op, når de kommer rundt, og derfor vil kommunen gerne have, at der skal være flot, og det skal vi hjælpe med, siger Jonathan Jensen.

Derfor har de to bevæget sig ud på en ny rute rundt i Syddjurs.

Den kan du komme med ud på, og du kan møde de to venner, i tv-indslaget øverst på siden.

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

HUSK PSYLLIUM-FRØSKALLER

Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Dagens mest læste