Vedtaget: Privat firma droppes

Syddjurs Kommune forlænger ikke aftale med Forenede Care

Byrådet i Syddjurs Kommune har på et byrådsmøde onsdag besluttet ikke at forlænge aftalen med Forende Care om driften af plejecentret Søhusparken i Ebeltoft. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Dermed stopper samarbejdet med det private firma den 1. februar 2016, hvor den nuværende aftale udløber.

Beslutningen kommer i kølvandet på en stribe kritik af plejecentret, som tv2oj.dk tidligere har beskrevet.

Se: Kritik af plejecenter

I forskellige rapporter er der blevet rettet kritik af forholdene på plejecentret.

Her blev der blandt andet afsløret potentielle livsfarlige fejl og mangler i medicinhåndteringen på stedet.

Tidligere på måneden besluttede et flertal i Syddjurs Kommunes ældreudvalg ikke at forny kontrakten med firmaet, og nu har byrådet vedtaget at stoppe samarbejdet med Forenede Care.

Se: Ny kritik af udskældt plejecenter

- Jeg synes, det er rigtigt ærgerligt, at Forenede Care ikke er lykkedes med at nå den kvalitet i omsorg og pleje af de ældre, som vi havde forventet. Både vores eksterne evalueringsrapport, embedslægens tilsynsrapporter samt en række klager gør, at vi ikke ønsker at fortsætte samarbejdet med Forenede Care. Derfor vil vi ikke udnytte optionen om at forlænge aftalen med Forenede Care. Fra kommunen vil vi naturligvis gøre alt, hvad vi kan for at de ældre og de pårørende ikke får gener i forbindelse med overgangen til kommunal drift i februar 2016, siger Claus Wistoft (V), der er borgmester i Syddjurs Kommune, i en pressemeddelelse.

Syddjurs Kommune besluttede tilbage i 2010 at lade Forenede Care stå for driften af Søhusparken, men fra 1. februar næste år bliver det arbejde igen overtaget af Syddjurs Kommune.