Ungt jysk racertalent fik overlegen sejr

Frederik Nymark fra Hadsten vandt finalen til DST på Ring Djursland søndag

02:26

1 af 2

Selvom fokus for en stund blev rettet mod et dramatisk uheld, hvor en kører måtte sendes på sygehuset, så blev der altså også kørt racerløb på Ring Djursland søndag. Og i dem var der specielt en mand, der skilte sig ud.

20-årige Frederik Nymark fra Hadsten betegnes som en af sportens nye store talenter, og målet for løbet på Djursland var der også klar inden start.

- Alt er på spil. Jeg skal ud og give den gas og samle så mange point som muligt, lød det fra Frederik Nymark.

VIDEO: Vildt uheld under racerløb på Ring Djursland

De første indledende heats forløb da også planmæssigt, så i finalen kunne den unge kører tage plads i pole position. På sidelinjen stod en af hans største fans og heppede.

Flere penge til udlandet

- Jeg er stolt af det, han laver derude - især når jeg kan se, han tager nogle placeringer, der hjælper ham i de kommende heats, sagde far Flemming Nymark.

DST er et forholdsvis nyt alternativ til den mere kendte motorsportsklasse DTC. Denne er billigere og giver flere nye kører muligheden for at deltage i løb.

Kom med helt ind bag rattet til motorløb

- Bilerne her passer også bedre til dem, man skal køre i udlandet, og når så det er billigere, er der også flere penge til at køre i udlandet, forklarede Frederik Nymark om årsagen til, han kører DST.

Og vurderet ud fra søndagens løb på banen ved Pederstrup, er det da heller ingen dum idé. For i det afgørende finaleheat førte den 20-årige kører fra start til slut og kunne glæde sig over en masse point til den samlede stilling.

Du kan se mere fra Ring Djursland i videoen øverst på siden.

Herunder kan du se billede fra uheldet, der sendte en af kørerne på sygehuset: