Tunge kufferter sender tre i fængsel

To tunge kufferter viste sig at være fyldt med euforiserende blade. Kufferterne dukkede op sammen med to bulgarere i Aarhus Airport. De er nu fængslet sammen med en somalisk statsborger.

To bulgarske statsborgere løb ind i lidt af et problem, da de efter en tur til Uganda onsdag morgen landede i Aarhus Airport.

Med sig havde de nemlig nogle to usædvanligt tunge kufferter, som de dog ikke havde nøglerne til.

Det meddelte de to, en 30-årig kvinde og en 43-årig mand, da betjente fra Østjyllands Politis udlændingeafdeling bad dem om at åbne kufferterne, så indholdet kunne blive undersøgt.

På anden vis fik politiet og Toldstyrelsen, som også var til stede, åbnet kufferterne, der viste sig at indeholde i alt 88,5 kilo af det euforiserende stof khat. Det fremgår af politiets døgnrapport.

Inden da havde betjente i lufthavnen bemærket to mænd, der stod og ventede ved lufthavnen. Efter fundet af den stor mængde khat tog politiet kontakt til de to mænd, da betjentene havde mistanke om, at de have forbindelse til de nu anholdte bulgarere.

Fængslet torsdag

Mistanken blev ikke mindre, da de to mænd ikke kunne forklare, hvad de lavede i lufthavnen, og en visitation af mændene viste, at de havde både beskeder og dokumenter, der forbandt dem til khatsmuglerne.

De euforiserende blade

I sidste ende blev de to mænd, en 39-årig somalisk statsborger og en 40-årig mand, som politiet ikke har oplyst nationaliteten på, anholdt. Sidstnævnte blev sidenhen løsladt, men er fortsat sigtet.

De øvrige, de to bulgarske statsborgere og den somaliske blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers, hvor de blev varetægtsfængslet i fire uger. De nægter sig alle skyldige, fremgår det af en opdatering fra politiet.

Det skete blandt andet, efter politiet på baggrund af fund hos mændene samt afhøringer havde vurderet, at de anholdte i forening havde planlagt indsmuglingen, og at de ville sælge indholdet af de to kufferter videre.