Trodser den barske kulde: To dages trailløb i Mols Bjerge

200 friske løbere var trods kulden mødt op til orienteringsløb i Mols Bjerge

01:27

For mange af os er lysten til at bevæge sig udenfor nok ikke på sit højeste i disse dage. Med en sibirisk kulde der har lagt sig over landet, så indbyder vejret for de fleste mere til indendørsaktiviteter.

Men sådan er det ikke for en gruppe løbere, som i denne weekend er draget til Mols Bjerge for at deltage i et trailløb, der strækker sig over to dage.

De søger faktisk kulde og blæst, de søger også det her med, at kroppen bliver udfordret.

Arrangør Vinter Ultra Mols Bjerge, Thomas Kjerstein fra Ebeltoft Outdoor

- Det sjove ved det her løb er, at vores deltager søger udfordringer. De søger faktisk kulde og blæst, de søger også det her med, at kroppen bliver udfordret. Så det her er faktisk det optimale for den her gruppe, siger arrangør Thomas Kjerstein fra Ebeltoft Outdoor.

Udstyret er i orden

Løberne skal løbe både lørdag og søndag, og natten skal tilbringes i et telt. Simon Harboe Greil.  er en af de mange, der deltager i Vinter Ultra Mols Bjerge. 

Læs også Unge kæmpede sig gennem vand og mudder til adventurerace

Løbet er et orienteringsløb, hvor deltagerne selv skal finde vej gennem en fastlagt rute, og det kræver særligt udstyr, forklarer Simon Harboe Greil.

- Jeg har lige fået en GPS i hånden, som vi skal bruge til at smide nogle koordinater ind i, så får vi de fysiske kort om lidt, som vi så bruger til den generelle orientering. Jeg har den lette taske på, og min makker har den tunge taske på i dag, så har jeg lige diverse snacks undervejs og drikkelse. Ellers er jeg udstyret med et par trailløbesko, almindelige leggings, shorts, min windbreaker og lidt varmere underlag indenunder, så jeg håber, at jeg kan holde varmen i det.

Flere end 200 var med

Flere end 200 løbere mødte op for at deltage i enten et 45 eller 80 kilometer langt trailløb. Løbet er spredt ud over to dage. Ind imellem er lagt en aften med udendørs madlavning og overnatning i telt.

- Her i et af vores telte i vores outdoorcamp skal der sove 16 personer i aften. Der er både lidt rødvin og lidt øl og masser af varme soveposer og dunjakker, siger Thomas Kjerstein.

Er man ikke så meget til udendørs overnatning er der også søndag arrangeret et 20 kilometers endags løb.

Læs også Iskold start på foråret - den koldeste forårsdag siden 1987 på Samsø