Tidligere borgmester: Ebeltoft er en beskidt by i forfald

Ebeltoft er en turistperle i det østjyske. Men tidligere borgmester er frustreret over byens tilstand, som han beskriver som en beskidt by i forfald

Ebeltoft er en turistklassiker i det østjyske. Masser af gæster fra ind- og udland lægger vejen forbi byen i løbet af sommeren, og de kommer især for at se de smukke gader og stræder i byen.

Men ifølge tidligere borgmester i Ebeltoft,  Jørgen Brøgger fra Borgerlisten, er byen beskidt og i forfald, og dermed ikke værd at vise frem for turisterne.

Den tidligere lokalpolitiker har i et åbent brev til byrådspolitikerne udtrykt sin frustration over kommunens manglende vedligehold.

Uhumske gyder

Brevet er skrevet efter den tidligere borgmester var på spadseretur gennem Ebeltoft onsdag. En spadseretur som han betegner som ”overmåde forstemmende:”

- Fedt Mikkels Gang (en gyde, red.) var lige så uhumsk som sidste år. Derfor lagde jeg også vejen om ad Torvet for at se på de kommunalt ejede bygninger. Det Gamle Rådhus og hjørne-ejendommen Torvet/Adelgade. Det syn, der dér mødte mig, var lige så forstemmende, skriver Jørgen Brøgger i det åbne brev.

 Det er blandt andet det kendte bindingsværksrådhus, der skulle være forsømt. Træværket skriger efter tjære, mener Jørgen Brøgger.

- Hvad er det, der får byråd og forvaltning til at lade vor ellers så dejlige by fremtræde på denne måde overfor vore mange gæster ? Hvorfor skal vore gæster tage desillusionerede hjem med indtryk af en beskidt by i forfald, når de ellers havde glædet sig til et besøg i en hyggelig og smuk gammel købstad? 

Jørgen Brøgger var nødt til at trække sig fra sin plads i byrådet i Syddjurs Kommune af helbredsmæssige årsager i september 2015. Men inden da arbejdede han på at gøre noget ved den manglende vedligeholdelse af kommunens bygninger og renholdelse af gaderne i Ebeltoft. 

Men dette arbejde har været forgæves ifølge Jørgen Brøgger.

- Da jeg sidste år stillede føromtalte ØK-dagsordensforslag, lovede man ”bod og bedring” på de forhold, som kommunen selv havde indflydelse på. Og det er jo netop de forhold, som jeg her peger på. Det er trist at konstatere, at dette blot var tomme løfter, - velsagtens med det formål at få stoppet videre debat herom hurtigst muligt. 

restaurant

Politiet om udskældt regel: - Vi laver ikke stikprøver

Lea Wermelin

Efter sag i Mols Bjerge - GPS-halsbånd og droner kan forhindre flere udsultede dyr

IMG_6110

play Knud er tilbage på værtshus: - Man kommer lidt ud af ensomheden

Skærmbillede 2021-04-21 kl. 14.46.34

Rumænsk bistro skidt fra start: Får bøde og sur smiley for at opbevare kød alt for varmt

Bymosevej

play Østjysk Boligs snerydning og hækklipning: Flere betaler dyrt

557e8bc2-a63c-4d11-89b9-a1287f5b2460

Minister erklærer sig igen parat til at fjerne udskældt minutregel – men der skal noget andet i stedet

Dagens mest læste