Taxavognmanden Inger er vred på kommunen: Det er ulige konkurrence

Syddjurs Kommune tilbyder taxature til lavpris, når de lokale beboere fx skal på indkøb eller til lufthavnen

01:54

Syddjurs Kommune er med til at trække det økonomiske tæppe væk under områdets taxachauffører.

Det mener flere lokale vognmænd, der er trætte af, at kommunen tilbyder de lokale beboere taxiture til lavpris, når de for eksempel skal på indkøb eller til lufthavnen.

Det er muligt at tage en såkaldt flextur på alle dage mellem klokken 06 om morgenen og frem til midnat. En flextur koster fire kroner pr. kilometer, hvilket er langt under den pris, de traditionelle selskaber kan tilbyde. 

Læs også Politisk uenighed om Taxify: De vil ikke overholde reglerne

- Det er ulige konkurrence. Det kan vi som privat virksomhed ikke konkurrere med, siger Inger Therkildsen, der som ejer af det lille selskab Kalø Taxi har fastsat prisen til 13,25 kr. pr. kilometer. 

Flexturene foregår i en almindelig taxa og er tænkt som en erstatning for manglende kollektiv trafik i landområderne. Men ifølge Kim Olsen, der kører flexture for kommunen, minder mange af turene rigtig meget om almindelig taxakørsel.

Læs også Wistoft: Vi kører ikke med tomme busser

- Det er en stor blanding af forretningsfolk og folk, der skal på ferie, der bruger flextaxaerne også. Det er dem, vi nok ville kalde stærkere folk, fastslår han.

Trods kritikken fra de lokale vognmænd mener Syddjurs Kommune stadig, at flexturene er en god idé.

- I vores udvalg har vi diskuteret, at vi skal kigge på, hvordan det præcist bliver brugt. Men det er ikke mit indtryk, at det bliver misbrugt, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Per Dalgaard (DF).

 

Ifølge Per Dalgaard har der været rygter om, at unge på vej til værtshus har anvendt flexture. Der er dog formentlig tale om nogle enkeltstående tilfælde, mener han.

- Flexture er for folk, der bor på steder, hvor der ikke kommer offentlig transport.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om vognmændenes frustration. I videoen nedenfor kan de se Per Dalgaards reaktion. 

00:29 Luk video