Tager verden med storm

Isbjørneungen gør sig til i international presse

00:31

1 af 2

Den lille isbjørneunge Siku, der kom til verden i Skandinavisk Dyrepark for godt fire uger siden, har taget verdenspressen med storm.

TV 2 | ØSTJYLLAND var nogle af de første til at vise billeder af den lille, nuttede klump, siden fulgte blandt andre TV-Avisen - og selv den internationale presse er faldet for den lille isbjørneunge.  

Direktør Frank Vigh-Larsen er blevet kimet ned af journalister fra både ind og udland:

- Først forstod jeg ikke, hvad der foregik. Der ringede pressefolk fra store dele af verden, men så fortalte en af dem mig om BBCs hjemmeside. Så var jeg inde og se og høre kvinden, der var ved at gå i koma over, hvor sød Siku er, siger Frank Vigh-Larsen til DR Østjylland.

Den lille isbørneunge storhitter blandt andet på den britiske nyhedsstation BBC - mere end 174.000 har været inde og klikke på klippet med lille Siku, og her er man i hvert fald ikke i tvivl om, at den kvindelige speaker er absolut solgt.

Direktøren i Skandinavisk Dyrepark håber, at Sikus berømmelse vil hjælpe andre isbjørne:

- De seneste tal tyder på, at de vilde isbjørne i Arktis er væk om fyrre år, og det kan lille Siku jo være med til at fortælle historien om, siger Frank Vigh-Larsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se klippet på BBCs hjemmeside, der lige nu ligger på en andenplads over de mest sete indslag på siden.

Se klippet her.