Syddjurs vil have superkystlinje

Syddjurs kommune vil lokke flere turister til

I Syddjurs Kommune er man langt fremme med planerne om en såkaldt superkystlinie i Kaløvig.

Planerne indeholder blandt andet en udvidelse af Kaløvig Strandgård Camping, som i givet fald vil gå fra at have plads til 125 enheder til cirka 225.

- Jeg kunne godt tænke mig at campingpladsen kunne komme til at blive levedygtig, og at den kunne få en størrelse, hvor vi kunne lave en udvikling, siger Mogens Nielsen, der er ejer af Kaløvig Strandgård Camping.

En udvidelse af campingpladsen er en del af Syddjurs Kommunes planer om at skabe en superkystlinje og dermed styrke turismen i området.

Se: Store planer ved Fjellerup Strand

Indtil nu har regler og love beskyttet de danske kyster og strande mod næsten enhver form for nybyggeri, men det er der ved at blive ændret på.

Naturstyrelsen skal i den kommende tid udvælge ti projekter til en forsøgsordning, hvor der gives dispensation, og det håber Syddjurs Kommune at få til projektet med superkystlinjen.

- Det er nødvendigt, for at sådan nogen som campingpladsen kan være levedygtige og bæredygtige som forretning fremover, siger Claus Wistoft (V), borgmester i Syddjurs Kommune.

Der er i alt ansøgt om dispensation til 38 turistprojekter ved de danske kyster. Til oktober bliver det afgjort hvilke ti, der får dispensation.

I tv-indslaget kan du høre meget mere om planerne i Syddjurs Kommune, og du kan også høre, hvilke ideer de pusler med i Odder Kommune.

Du kan også læse mere om superkystlinjen i Kaløvig her.

Grenaa Sygehus akutklinik

Fire uger uden vagtlægen: Mandag genåbner akutklinikker

Line Stausgaard Hansen

For 20 år siden fulgte hele Danmark hendes vægttab, men i dag aner hun ikke, hvad hun vejer

Sne

Ny uge byder på sol og nattefrost – og måske masser af sne

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia