Syddjurs tager kontrollen over ældremaden tilbage

Nu skal ældremaden produceres i Syddjurs Kommunes eget køkken

Genrefoto. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen - Scanpix

Hidtil har de ældre i Syddjurs Kommune, der har haft behov for at få leveret mad til døren, fået det fra producenten Djurs Mad i Auning.

Men efterspørgslen på mad leveret til de ældre er faldet – ifølge Syddjurs Kommune på grund af en styrket indsats til svage ældre, så de i flere tilfælde selv kan tage vare på maden. 

Læs også Ældremaden i Norddjurs skal nu igen laves på plejehjemmene

Summa summarum er i hvert fald, at det ikke længere giver mening for Syddjurs Kommune at få ældremaden produceret eksternt. Så nu overtager Syddjurs Kommune selv driften.

Derfor er det Syddjurs Kommunes eget køkken i Rønde, der fremover vil levere til de cirka 210 hjemmeboende ældre, der behøver mad leveret til døren. 

Læs også Succes med ældremad på folkeskole

- Vi har tidligere i år truffet en god beslutning om at etablere levebo miljøer på vores plejecentre med lokal madproduktion. Det er der både god økonomi i og giver øget livsglæde for de lokale beboere. Det giver dog helt nye vilkår for Djurs Mad. Derfor har vi besluttet at hjemtage madproduktionen til de hjemmeboende fra Djurs Mad til Køkken Syddjurs, siger formand for udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet Ole Bollesen (S) i en pressemeddelelse.

Med beslutningen om at overtage madproduktionen fra Djurs Mad vil der blive investeret 1,25 mio. kr. i optimering af køkkenet hos Køkken Syddjurs, lyder det. 

Læs også Her er den bedste ældremad

Medarbejdere hos Djurs Mad er blevet tilbudt rådgivningssamtaler og har mulighed for at søge en lignende stilling i Køkken Syddjurs som følge af omlægningen.