Syddjurs: Nye cykelstier skal få børn til at cykle mere

Syddjurs Kommune har fået to nye cykelstier mellem Skørring-Lime og Balle-Rosmus Skole. Ambitionen er at få flere børn og unge til at hoppe på jernhesten

Det er nu blevet lettere for børn og unge i Syddjurs Kommune at transportere sig selv til og fra skole.

Fredag blev to nye cykelstier indviet i kommunen. Den ene ligger mellem Skørring og Lime og den anden mellem Balle og Rosmus Skole. 

Åbningen af de nye stier sker som et led i Syddjurs Kommunes ambition om at få endnu flere børn og unge til at vælge cyklen som et sundere og grønnere alternativ til at blive kørt. Derudover har det stor betydning for lokalområdet, at der nu bliver bedre forbindelser.

quote Vi håber, at forældre vil bakke op og opfordre deres børn til at tage cyklen.

Lars Robdrup, distriktsleder, Rosmus Skole

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- At der kommer en sikker stiforbindelse har enorm betydning, for første gang bliver det nu muligt for vores elever at cykle til og fra skole. At kunne transportere sig selv udvikler børnenes fysiske og psykiske velbefindende, men også deres selvstændighed, siger Lars Robdrup, distriktsleder på Rosmus Skole.

- Derfor kommer vi også fremover til at involvere cyklen i undervisningen i meget højere grad, ligesom vi håber, at forældre vil bakke op og opfordre deres børn til at tage cyklen.

Glæde hos skolerne

Også hos Ådalsskolen vækker den nye cykelsti stor begejstring.

quote  Jo færre biler der er omkring skolens område, jo mere sikkert er det at færdes for eleverne.

Morten Rahbek Borup, distriktsleder, Ådalsskolen.

- Vi er rigtig glade for, at det nu bliver lettere og mere sikkert for vores elever at cykle frem og tilbage til skolen. Vi håber, at det vil få endnu flere til at vælge cyklen frem for at blive kørt, for jo færre biler der er omkring skolens område, jo mere sikkert er det at færdes for eleverne, siger distriktsleder Morten Rahbek Borup, Ådalsskolen.

- Derudover er der heller ingen tvivl om, at børn der får frisk luft og motion før skole, har lettere ved at koncentrere sig og dermed har bedre forudsætninger for at lære.

Kommunen har cykel-strategi

Cykelstierne er støttet af Den Nationale Cykelpulje med 40 procent, men det er lokale følgegrupper, der har spillet en afgørende rolle i forhold til projekternes gennemførelse.

I Syddjurs kommune bliver der sat stor pris på de to skolers aktive involvering.

Syddjurs Kommune har anlagt en cykelsti mellem Balle og Rosmus Skole.
Syddjurs Kommune har anlagt en cykelsti mellem Balle og Rosmus Skole. Foto: Syddjurs Kommune

- Vi er rigtig glade for, at cykelstierne er blevet en realitet. Det er helt afgørende for vores ambitioner om at fremme cykling, at der bliver skabt et mere sammenhængende og sikkert stisystem, ikke mindst til og fra vores skoler. Vi sætter derfor stor pris på, at vi med afsæt i et godt kommunalt samarbejde med skoler og distriktsråd nu tager endnu et skridt i vores planer for et cykelsikkert Syddjurs, siger Per Dalgaard (DF), udvalgsformand for Natur, Teknik og Miljø i Syddjurs Kommune.

Peter Sandell, diplomingeniør og projektleder i Syddjurs Kommune supplerer:

- Vi har været meget glade for det lokale samarbejde og deres indsats i hele projektet. At der nu står to færdigbyggede cykelstier er dog ikke i sig selv ensbetydende med, at de også vil blive brugt. Det handler om en decideret vaneændring, og her kommer skolerne til fortsat at spille en afgørende rolle. Det er derfor ekstremt positivt, at begge skoler opdaterer deres trafikpolitik og har planer om at bruge stierne i undervisningen.

Retten i Aarhus

39-årig sigtet for at føre 5,5 kilo kokain ind i Danmark

skoleklasse

Professor opfordrer til genåbning af alle uddannelser

vintersol.jpg

DMI: Nyd solen i dag og i morgen - blæst og regn er på vej

Coronatest gennem næsen

liveblog COVID-19 LIVE: Flere hurtigteststeder ved Aarhus

anna møller yang mensa intelligente kvinder

play Svært at være intelligent og kvinde: - Deres præstationer reduceres til fantasiløs arbejdsomhed

20191202-114229-L-1920x1279we

Østjysk politiker indgår forlig i injuriesag