Syddjurs kaldt vanskabning af tænketank – borgmester sur

Borgmester i Syddjurs Kommune Claus Wistoft (V) vil ikke finde sig i, at en liberal tænketank kalder Syddjurs Kommune for en vanskabning

02:00

En vanskabning uden fælles identitet. Sådan lyder dommen over Syddjurs Kommune fra den liberale tænketank CEPOS.

Det er en årlig analyse blandt landets kommuner, der ifølge CEPOS viser, at Syddjurs Kommune potentielt kunne spare 250 millioner kroner om året, der har fået tænketanken til at plastre de hårde ord på kommunen – men de preller af på borgmesteren.

- Det siger mere om CEPOS end om os. Det er en manglende vilje til at sætte sig ned og kigge på konkrete forhold. Det er på kanten af at være arrogant, siger borgmester Claus Wistoft (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Syddjurs indkaldte CEPOS til dialogmøde om analysen, men det vil CEPOS ikke være med til.

SE OGSÅ: Søren Ryge ændrer alkoholpolitikken i Syddjurs

- Hvis vi skulle gøre det, skulle vi dels være en anden type organisation, og så skulle vi have en opbakning fra borgmesteren, og den er tydeligvis ikke til stede, siger direktør i CEPOS Martin Ågerup.

Borgmester Claus Wistoft mener ikke, at de tal, CEPOS har beregnet ud fra, er de rigtige.

- Det borgmesteren gør, er at forsøge at bortforklare, at han har en meget dyr kommune, ved at bede nogle andre om at gøre det arbejde, han egentlig burde gøre selv – nemlig at finde besparelserne, siger Martin Ågerup.

Se hele indslaget øverst i artiklen.