Strid om byggegrunde

Uenighed om placering af nye boliger

Danmarks Naturfredningsforening går nu ind i kampen for at bevare et større naturområde ved Kalø Vig.

Syddjurs kommune drømmer om at bygge huse på området, men en gruppe lokale borgere kæmper indædt imod. De mener, at området skal fredes.

Syddjurs Kommune vil udstykke 26 hektar i det bakkede landskab fra Rodskov og ud til vandet ved Kalø Vig.

Mandag blev området gennemgået af Danmarks Naturfredningsforening og Naturstyrelsen.

- Vi har et landskab, som fortæller en historie, der går 1.000 år tilbage - helt til bondestenalderen og frem. Det er det landskab, de vil ødelægge uden nogen sans for varige værdier, siger Henrik Okkels, der er sprogkonsulent fra Rodskov.

Står det til politikerne, skal der bygges nye huse og lokkes flere folk til kommunen.

- Det er jo altid vigtigt som kommune at kunne tilbyde nogle nye attraktive boligmuligheder. Specielt for os, som har den nærhed til Aarhus, som vi har. Borgerne kan lige så godt bo her som i Aarhus, siger Claus Wistoft (V), der er borgmester i Syddjurs Kommune.

Netop den korte afstand til Aarhus er en del af årsagen til, at Naturfredningsforeningen nu ønsker at frede hele området.

- Det, der gør det her rigtig unikt, er, at det ligger 20 minutters kørsel fra Aarhus. Det ligger ud til vandet og en af vores fineste kyster, siger Birgitte Ingrisch, der er fredningsleder hos Naturfredningsforeningen.

Du kan se mere om sagen i indslaget øverst på siden, hvor Henrik Okkels blandt andet foreslår, at man kan bygge boligerne nord for Hovedvejen.