Stort påskeæg til lufthavn: Ryanair åbner nye ruter sydpå

Fra begyndelsen af juli vil Ryanair flyve direkte fra Aarhus Airport til henholdsvis Korfu i Grækenland og Zadar i Kroatien.

Der er gode nyheder fra Aarhus Airport til de østjyder, der på trods af coronapandemien satser på at komme udenlands til sommer.

Fra 2. juli åbner flyselskabet Ryanair nemlig direkte ruter til Korfu i Grækenland og Zadar i Kroatien. Ryanair planlægger at flyve til destinationerne to gange om ugen, skriver Aarhus Airport i en pressemeddelelse.

- Det er to meget attraktive rejsemål, som jyderne nu får direkte adgang til fra Aarhus Airport, siger Nicolai Krøyer, som er administrerende direktør i Aarhus Airport, i pressemeddelelsen.

Ruterne er et godt valg, siger han videre:

- Korfu er en af de mere eksotiske græske øer, der står højt på mange jyders ønskeliste, men det har været lidt besværligt at komme dertil. Zadar tapper direkte ind i den voksende opmærksomhed, som Kroatien har opnået blandt danskerne, så det er godt set af Ryanair at prioritere netop de ruter, siger Nicolai Krøyer.

Håber på succes på trods af corona

Direktøren ser desuden de nye ruter som et signal om, at Ryanair satser på Aarhus Airport.

Nicolai Krøyer forventer, at det bliver muligt for danskerne at benytte ruterne sydpå til sommer på trods af pandemien.

Lige nu frarådes alle rejser til hele verden af myndighederne, hvor realistisk er det, at de her ruter kommer i drift?

- Med den udvikling der er med udrulning af vaccinationer og det hårde arbejde fra EU med udviklingen af et coronapas, så tror både vi og Ryanair, at der er en realistisk mulighed for, at der her bliver aktuelt, siger Nicolai Krøyer til TV2 ØSTJYLLAND.

I øjeblikket ser rejsevejledningen fra Udenrigsministeriet således ud, hvor alle lande er farvet rødt. Vejledningen gælder foreløbig frem til 20. april.
I øjeblikket ser rejsevejledningen fra Udenrigsministeriet således ud, hvor alle lande er farvet rødt. Vejledningen gælder foreløbig frem til 20. april. Foto: Udenrigsministeriets rejsevejledninger

Direktøren hæfter sig desuden ved, at Aarhus Airport bliver den eneste lufthavn i Jylland, hvorfra man kan flyve direkte til de to destinationer.

Lufthavnen er i øjeblikket i gang med en storstilet udvidelse til 130 millioner kroner og håber at kunne rykke op i den internationale liga og tiltrække flere kunder.

Udvidelsen af lufthavnen kommer dog midt i en klimakrise med et stort fokus på at spare på CO2-udledningen og en coronakrise, der har sat en stopper for meget flytrafik.

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

HUSK PSYLLIUM-FRØSKALLER

Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skejby Sygehus Aarhus Universitetshospital

Østjysk patientforening jubler: Besøgsrestriktioner på hospitaler ophæves

Dagens mest læste