Stor sorg i Ree Park: Baby-næsehorn fundet død

Ree Park har mistet deres blot to måneder gamle næsehornskalv

Opdatering: Ree Park har efter dødsfaldet sat sig for at forsøge at avle endnu et sort næsehorn. Læs mere her

En stor sorg har ramt Ree Park. Det kun lidt over to måneder gamle næsehorn Shaya er nemlig blevet fundet død her til morgen.

- Det er helt ad helvede til. Det er virkelig trist. Vi formoder, at hun er død som følge af et skub eller et spark, eller at hun har været klemt efter en pludselig bevægelse, men vi bliver meget klogere efter resultaterne fra obduktionen kommer her om et par dage, siger direktør i Ree Park Jesper Stagegaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

Der var ellers liv og glade dage tilbage i juli, da Shaya kom til verden. 40 kilo tung ved fødslen og som en del af den sjældne art sorte næsehorn. 

Ree Park, som ligger nær Ebeltoft, fik indført ekstra beskyttelse mod udefrakommende trofæjægere, men nu er det lille næsehorn altså dødt.

- Vi kunne se i går, at der var noget galt, og hun fik bedøvelse og noget smertestillende. Dyrelægen fandt tegn på muskelbeskadigelse, men i nat observerede vi faktisk en bedring. Hun rejste sig og drak og så videre på helt normal vis. Men her til morgen fandt vi hende død, og det tyder på, at det kan være hendes nyre, der er stået af i løbet af natten, siger Jesper Stagegaard. 

I mellemtiden går moderen Bashira nu rundt og kalder efter sin afdøde unge. 

- Hun kan mærke, at hun mangler en kalv, også fordi hun rent fysisk producerer mælk. De har nogle ret stærke bånd og en beskyttertrang, så hun ved, at hun mangler sin unge. Den mindste lyd fra den lille, så er moren på plads, siger Jesper Stagegaard. 

Direktøren kalder det 'en sort dag for det sorte næsehorn', der er stærkt udrydningstruet. Det lille næsehorn Shaya har også været et tilløbsstykke for Ree Park siden sin ankomst til verden den 3. juli i år. 

Moderen Bashira blev også i 2015 mor. Dengang til Mandela, som stadig er i Ree Park. Det var dermed anden gang, at det lykkedes Ree Park at avle et sort næsehorn. 

Her er video fra Shayas fødsel tilbage i juli.