Stor satsning i Syddjurs: Egnsspil skal samle Djursland

Porskær Stenhus i Nationalparken Mols Bjerge skal danne smuk ramme om stor teatersatsning

Djurslands Folkehøjskole har med støtte fra fonden Kelstrup Strand haft held med at stable en musikalsk teaterforestilling af de store på benene i Syddjurs Kommune.

Forestillingen hedder 'Myten om stenene', og den skal spille den 27. og 28. maj 2016.

- Det er så fantastisk. Der har ikke været nogen modstand på projektet overhovedet. Vi drømmer i virkeligheden om at lave noget, der kan samle Djursland, og det er fantastisk at få lov til, siger forestillingen forfatter Mai Wied til tv2oj.dk.

Hun er til daglig teaterlærer på Djurslands Folkehøjskole.

Kelstrup Strand har støttet forestillingen med 300.000 kroner, og der er givet tilladelse til, at verdensstjernen Ed Sheerans musik fra filmen 'Hobitten'.

- Det er en forestilling, der handler om en kvinde fra vikingetiden. Hun har overmenneskelige kræfter og kommer til en landsby, hvor hun henter sine kræfter fra stendyssen ved Porskær Stenhus, siger Mai Wied om historien, hun selv har skrevet.

Statistikken siger ingen regn

Mere end 100 mennesker skal på scenen ad gangen, og der er plads til 500 publikummer per dag over de to spilledage. Alle skuespillere er amatører, undtagen den professionelle sanger Martin Preisler, der skal spille en hovedrolle - og så instrueres stykket af den erfarne Pierre Miehe-Renard.

Når teaterstykket skal fremføres ved Porskær Stenhus i Mols Bjerge stiller det også visse krav til vejret - og datoerne er ikke tilfældigt udvalgt.

- Jeg har lavet statistik på de sidste 15 år, og der har ikke været regn på de datoer de seneste 15 år. Det var der så i år, men vi tager chancen alligevel, selv om vi kan risikere at stå i regn til halsen, siger Mai Wied.

I januar skal der hentes frivillige amatørskuespillere til audition, og så skal der ellers arbejdes for at blive klar til maj.

- Jeg kunne godt tænke mig, at det blev båret videre på en måde, og at det ikke bare blev denne ene gang, siger Mai Wied, der lige nu er gået i gang med jagten på de helt rigtige amatører.

Blandt andet leder Mai Wied i øjeblikket efter en falkoner fra Djursland, der vil være med i stykket.

Michael Aastrup Jensen

Aastrup beklager: Jeg skulle ikke være taget til Dubai

Mistænkeligt dødsfald på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus Vest.

Politiet undersøger mistænkeligt dødsfald i Aarhus Vest

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn

Rikke Christensen

playMor frygter for søns trivsel efter skolebesparelser

Bare Vin

play SoMe-shopping hjælper trængte virksomheder: Vin-banko og fremvisning af tøj hitter