Stor hash-fangst på Djursland

Ung mand havde flere hundrede planter i sin bolig.

Politiet fandt hash, skunk og marihuana under ransagningen på Djursland. Genrefoto. Foto: Toussaint Kluiters - Ritzau Scanpix

Det er tilsyneladende lykkedes en 25-årig mand at sætte gang i en større produktion af hash hjemme fra sit private hjem på Djursland.

I hvert fald viste mandens bolig sig at indeholde et yderst velassorteret skunklaboratorium, da politiet i går, torsdag, ransagede hans bopæl i Mørke.

Læs også Mæslingeudbrud får østjyder til at opsøge lægen

Østjyllands Politi havde fået et tip om, at der blev dyrket skunk på adressen. Da betjente fra en specialpatrulje ankom til stedet, blev manden derfor straks sigtet for at overtræde loven om euforiserende stoffer.

Den unge østjyde oplyste selv, at der blev dyrket skunk på stedet. Han fremviste derefter et skunklaboratorium i den ene længe af bygningen.

Mandens bolig ligger i Mørke på Djursland. Foto: Google Maps

Professionelt skunklaboratorium

Betjentene kunne konstatere, at der var tale om et professionelt skunklaboratorium med blandt andet ventilation, gødning og lamper. Det oplyser Østjyllands Politiet i sin døgnrapport.

Læs også Rummand modtaget som rockstjerne - hans historie skal inspirere unge

I laboratoriet blev der fundet 212 planter, der omregnet svarer til godt seks kilo hash. Inde i huset fandt politiet også mindre mængder hash, skunk og marihuana. 

Den 25-årige mand blev anholdt og sigtet for salg af narkotika.

Hash, skunk og pot

Hash udvindes af planten Cannabis Sativa, populært kaldet hampeplanten.
 

Det mest almindelige er at ryge hash. Det foregår ved at stoffet varmes op og blandes med ristet tobak, hvorefter det rulles til en joint eller ryges i en hashpibe.
 

Man kan også spise eller drikke stoffet. Det er det aktive stof THC, der giver en rus ved indtagelse af hash.

Hash fremstilles, ved at harpiks fra hampeplanten blandes med de tørrede topskud og presses sammen til hårde plader.

​​​​​Pot eller marihuana er derimod alene de tørrede topskud fra planten, som smuldres eller hakkes fint. Skunk er planteforædlet hamp med et højt indhold af THC.

Normalt betragtes pot som den mildeste form og skunk som den kraftigste, men indholdet af THC kan variere meget, så man kan aldrig være helt sikker på styrken.
 

Kilde: Sundhedsstyrelsen