Stigning på 23 procent: Østjyske unge elsker efterskolen

Antallet af unge i Region Midtjylland, der vælger efterskolen er steget med 23 procent de seneste fem år

01:57

Der er kamp om pladserne på de østjyske efterskoler, som snart slår døren op til endnu et skoleår.

En af de efterskoler, der har fået rigtig mange ansøgninger, ligger i Rønde. Her har de udvidet antallet af elevpladser på skolen op til det nye skoleår. 

Læs også Amalie vil have en international uddannelse: Engelsk er vejen frem

- Vi har været fyldt op i lang tid nu. Så vi er i al ydmyghed godt tilfreds med den søgning, der er til skolen, siger forstander på Rønde Efterskole Gorm Skovsgaard. 

Og det er ikke kun i Rønde, at efterskolernes popularitet kan mærkes. I Midtjylland var der i 2012 4.266 unge, der valgte at tage et år på efterskole.

Vi er i al ydmyghed godt tilfreds med den søgning, der er til skolen

Forstander på Rønde Efterskole Gorm Skovsgaard

Det tal er i år steget til 5.264 unge. Det er en stigning på hele 23 procent.

Håber på mange nye venner

En af dem, der lige om lidt starter på Rønde Efterskole er Laura Skjødeberg Almind. Hun har meldt sig ind på skolens badmintonlinje

- For det første så håber jeg, at jeg kan få en masse nye venner, som jeg forhåbentlig kan have resten af mit liv. Og så det at prøve noget nyt og komme lidt hjemmefra, det er nok også dejligt nok, siger Laura Skjødeberg Almind.

02:47

VIDEO: Pia Mandalis, indehaver af Elevcoachen.dk, kommer her med gode råd til, hvordan man får en god start på efterskolelivet.

Luk video

Det er dog ikke kun nye venner, der trækker Laura Skjødeberg Almind til efterskolen. Hun håber også, at året på skolen kan gøre hende mere selvstændig.

- Jeg tror da, at jeg er blevet mere selvstændig, fordi man skal klare nogle flere ting selv, end man måske er vant til derhjemme, siger Laura Skjødeberg Almind.

Læs også Så lykkes det: Konkursramt efterskole solgt for millionbeløb