Søvand forsvandt på mystisk vis: Nu bliver det politianmeldt

Brædderne, der skulle holde vandet tilbage i Nimtofte Mølledam, var en morgen pludselig væk. Et døgn efter var søen drænet.

De flydende andehuse gynger ikke længere i vandet, men står fast på dammens mudrede bund. En lille robåd er stoppet med at rokke mellem sivene og sidder i stedet fast mellem planternes blottede rødder.

Vandet i Nimtofte Mølledam er væk.

Årsagen er simpel: Nogen har fjernet de brædder under broen, som normalt holder på vandet og dermed sørger for, at vandstanden i dammen er relativt ensartet.

Hvem eller hvorfor vides ikke.

Men det vil Syddjurs Kommune gerne have svar på. Nogen skal stilles til ansvar og derfor vil kommunens Udvalg for Natur, Teknik og Miljø indgive en politianmeldelse. Det oplyser udvalgets formand til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi ser på det her med meget meget strenge øjne og det er også derfor, vi har tænkt os at indgive en politianmeldelse, forklarer Kim Lykke Jensen (SF).

Dammen blev tømt for vand så hurtigt, at meget slam fra bunden blev suget med ned i åen. Det kan have fatale konsekvenser for årets havørredyngel.
Dammen blev tømt for vand så hurtigt, at meget slam fra bunden blev suget med ned i åen. Det kan have fatale konsekvenser for årets havørredyngel.

Konsekvenser for fisk

For selvom det i gåseøjne "bare" er vand, som er mangler, så kan det have store konsekvenser for årets havørredyngel.

Der er nemlig mange gydebanker i området nedstrøms fra Mølledammen og alt det slam, som er blevet ledt med vandet ned i åen kan have kostet havørredernes yngel livet.

Yngelbestanden har nemlig brug for iltrigt vand for at overleve, og da dammens vandstand hurtigt blev sænket, blev der dannet et tryk i vandet, som betød at meget af dammens slam blev ledt med ud i åen.

- Vi frygter faktisk, at det er en hel sæsons yngel, der går tabt på grund af det her udslip, siger Kim Lykke Jensen (SF), formand for Udvalget for Natur, Teknik og Miljø.

Nimtofte Mølledam var en morgen pludselig tømt for vand. Nu løber der kun en lille å.
Nimtofte Mølledam var en morgen pludselig tømt for vand. Nu løber der kun en lille å.

Motiv ukendt

Ejeren af Mølledammen de seneste 16 år oplever ofte hærværk på den bygning, han ejer nær dammen. Han mener derfor, det er nærliggende at tro, at den drænede dam skyldes drengestreger.

- Det er måske nogle, der keder sig lidt. Unge mennesker, der ikke har noget at give sig til, siger Søren Gerstrøm, der ejer Nimtofte Mølledam.

Brædderne under broen blev fjernet tidligt om morgenen i onsdags og tidspunktet får  udvalgsformand Kim Lykke Jensen (SF) til at betvivle den teori:

- Vi tvivler meget på, at det er drengestreger. En hverdagsmorgen kl. 5.30 er ikke det typiske tidspunkt for drengestreger og hærværk fra unge mennesker, siger han.

- Teorien i forvaltningen er, at det nok er nogen, der har haft gavn af at fjerne denne her dæmning.

Ifølge ejeren af Nimtofte Mølledam Søren Gerstrøm opleves der flere steder i byen problemer med vand, der står højt i deres haver.

Skærmbillede 2021-05-09 kl. 13.45.53

play Landsby plaget af hensynsløse bilister: - I går var det helt vanvittigt

Mallorca

liveblog COVID-19 LIVE: Snart kan du komme på charterferie igen

Lars Østergaard

play Østergaard efterlyser viden: Ingen ved, om sognenedlukninger virker

Rygeforbud VTR 1930 Still (1)

play Tobaksfri skoletid: Elever frygter kontrol og overvågning

20_percent

play VIDEO: Båd overtændt i Grenaa - ejer viste stor kølighed

Oskar og Bertram

play Endelig kom den store dag: Oskar og Bertram fik tårerne til at trille

Dagens mest læste