Socialformand: Intet er afgjort endnu

Politikere i Syddjurs Kommune tager utilfredshed med flytning af udviklingshæmmede til efterretning

02:16

1 af 2

2.000 protestunderskrifter blev i går, mandag, overleveret til Syddjurs Kommunes borgmester Claus Wistoft.

Initiativtagerne til indsamlingen var beboere og pårørende på Bofællesskabet Gransvinget i Ebelftoft, som er utilfredse med, at beboerne risikerer at blive at tvangsflyttet til et aktivitetscentret Marie Magdalene i Ryomgård.

Formand for udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet i Syddjurs Kommune, Ole Bollesen (S), spiste mandag morgenmad sammen med borgmesteren og en håndfuld andre politikere på netop Gransvinget i Ebeltoft.

Det skete efter invitation fra bofællesskabet. I dag fortæller han til TV 2 | ØSTJYLLAND, at besøget og de mange underskrifter har gjort indtryk:

- Det gjorde stort indtryk. Der var en fire-fem beboere, som afleverede underskrifterne, siger Ole Bollesen.

- Vi har fået de her underskrifter, som fortæller, at der er meget stor modstand. Ikke bare blandt beboerne, men også blandt befolkningen i Ebeltoft.

Budgetforhandlinger i gang

En eventuel flytning af beboerne på Gransvinget i Ebeltoft til Ryomgård er kommet på tale i forbindelse med kommunens budgetforhandlinger, som er i gang i øjeblikket.

Flytningen er udpeget af forvaltningen, som en af de mulige spareforslag, der vil kunne indbringe Syddjurs Kommune 1,4 millioner om året.

Ifølge socialformand Ole Bollesen er det langt fra sikkert, at flytningen bliver en realitet:

- Der er ikke afgjort noget endnu.

Han erkender samtidig, at det kan være en 'vanskelig situation' for både beboere og pårørende, at spareforslaget omkring Gransvinget er blevet offentliggjort, men mener samtidig, at det er nødvendig at være åben omkring processen:

- Hvis det her ikke bliver til noget, så har vi jo gjort de her beboere angste.

Du kan se hele interviewet med Ole Bollesen i videoen øverst i artiklen.

Gransvinget overrakte 2000 underskrifter

Loven og politikere kan stå i vejen for flytning af bosted