Slut med én nattevagt til 42 svage ældre: Ekstra sæt hænder på vej

På Rønde Plejehjem har nattevagten ansvar for 42 beboere på en nat. Men nu er der flere nattevagter på vej til plejehjemmet

Syddjurs-borgmester Ole Bollesen ønsker en ekstra nattevagt på Rønde Plejehjem.

Mandag kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle, hvordan nattevagten Mads Brændgaard har ansvaret for hele 42 plejehjemsbeboere om natten på Rønde Plejehjem. Men i fremtiden kommer han ikke til at løse opgaverne alene.

Kommunens Økonomiudvalg besluttede onsdag at lægge en ekstra pose penge fra staten til flere nattevagter i Syddjurs Kommune. Puljen til Syddjurs Kommune er i omegnen af fire millioner kroner.

Læs også Én Mads, et plejecenter, en nat, 42 svage ældre

Ifølge borgmester i Syddjurs, Ole Bollesen (S), vil pengene især gå til en ekstra nattevagt på Rønde Plejehjem.

Vi vidste godt, det var en øm tå i Rønde.

Ole Bollesen (S), borgmester, Syddjurs Kommune

- Vi vidste godt, det var en øm tå i Rønde. Der ligger det lige nu på 41 beboere per medarbejder, og vi har en tommelfingerregel, der hedder, at hvis der er over 40 per medarbejder, så skal der være to på. Det var dér, det var mest oplagt, siger Ole Bollesen til TV2 ØSTJYLLAND.

Det havde længe været et punkt på dagsorden, at Syddjurs Kommune vil bruge puljemidler fra staten til flere hænder på plejehjem og -centre i kommunen. Men borgmesteren påpeger også, at selvom nattevagten er den eneste medarbejder på adressen, så er det muligt at tilkalde hjælp.

- Det er ikke rimeligt, at der står én med det hele. Men der er som sagt mulighed for at hente hjælp, siger Ole Bollesen.

Hektisk nattevagt

Mandag fortalte TV2 ØSTJYLLAND historien om den 55-årige SOSU-hjælper, Mads Brændgaard, der er alene om at passe 42 ældre og svage beboere på Rønde Plejehjem.

Læs også Ældre Sagen om én nattevagt til 42 plejehjemsbeboere: - Det er under al kritik

På en nat har han mellem 80 og 100 tilsyn hver nat. Det vil sige, at Mads lister ind på de enkelte stuer og tjekker, at beboerne er i live og ligger i deres seng. 

De mange tilsyn skal klares samtidig med kaldene fra kaldeanlægget.

- Det er hektisk, og jeg har rigeligt at lave. Selvfølgelig kan det være hårdt, men sådan er situationen, siger Mads Brændgaard om sit arbejde.

- Jeg mener, det er forsvarligt, men 8 ud af 10 vil nok sige, at det er det ikke.

02:00

VIDEO: Ifølge Ældre Sagen er det under al kritik, at der er én nattevagt til 42 beboere på Rønde Plejehjem. Se mere i dette tv-indslag fra 16. april.

Luk video