Skibsbyggeri skal lokke unge til håndværkerfag

Folkeskolelever fra Syddjurs har fået lov til at prøve håndværkerfaget af på Fregatten Jylland.

På Fregatten Jylland hamrer folkeskoleelever i disse dage på livet løs.

I denne uge er det syvende klasse elever fra Ådalens Skole, der har skibsbyggeri på skemaet. Her skal de sammen med fregattens håndværkere få et indblik i, hvordan en hverdag i håndværkerfaget ser ud.

- Det gør vi fordi, at vi som museum også gerne vil bidrage til nogle aktuelle samfundsudfordringer.

- Udover at håndværket er en kerneting i vores DNA, giver det rigtig god mening, at vi, som faktisk har nogle kompetencer, kan være med til at formidle, hvor megafedt håndværk kan være, fortæller Karen Louise Juhl Christensen, udstillingsleder på Fregatten Jylland, til TV2 ØSTJYLLAND.

Glade børn

Projektet, der er døbt "håndværk på havnen", varer i alt 10 uger, hvor folkeskoleklasser på skift får en uge som skibsbyggere på Fregatten Jylland. Karen Louise Juhl Christensen håber, at børnene kan blive inspireret af ugen som håndværker.

- Jeg håber, at de kommer til at arbejde sammen på helt andre måder, end hvad de måske er vant til. Så håber jeg, at de tager glæden ved at have lavet noget med hænderne med sig herfra. Så kan det være, at der er nogle af dem, der på sigt overvejer, om det er den vej, de skal gå, siger hun.

Blandt eleverne fra Ådalens Skole var der også god stemning omkring oplevelsen med at bygge deres eget skib.

- Det er meget federe end at sidde i klassen og lære lidt om dansk, siger 13-årige Nicky Bak Hviid og tilføjer:

- Jeg føler, at jeg har lært noget, og jeg er stolt over, hvad jeg har lært.

Også Nickys klassekammerat, 13-årige Sofie Sønderby Tastum, har været glad for at prøve håndværkerfaget af. Også selvom hun på forhånd ikke troede, at det var noget for hende.

- Det har været sjovt at prøve noget nyt og samarbejde mere, end hvad man gør inde i en klasse, siger hun. 

Projektet er et samarbejde mellem Syddjurs og Fregatten Jylland, mens også bådebyggeruddannelsen U/Nord har været med til at stable det på benene.