Se: Forvandling af maltfabrik

Nedrivning skal bane vejen for nyt kulturhus

1 af 6

Arbejdet med at skabe et helt nyt kulturelt samlingspunkt i Ebeltoft er nu for alvor i gang.

Maskinerne er rykket ind på grunden, som huser byens gamle maltfabrik. Når arbejdet er færdig, står Den Ny Maltfabrik klar til at skabe liv i byen.

Se: Nyt kulturhus får millioner

Den Ny Maltfabrik skal blandt andet huse bibliotek, udstillingsrum, lokalmuseum og en kulturscene, hvor lokale talenter kan udfolde sig.

En af de gamle bygninger skal i forbindelse med projektet rives ned. Det gælder Spiresalen, som skal erstattes af en helt ny bygning.

Øverst i artiklen er der billeder af, hvordan arbejdet lige nu skrider frem - til stor glæde for de kommende brugere af bygningen:

- Det er første skridt i en spændende proces, hvor vi begynder at bevæge os fra vision til handling. Man kan sige, at ventetiden er ovre, og fremme skimter vi juleaften, når vi om nogle år kan flytte ind i det spændende kulturmiljø omkring Maltfabrikken, siger bibliotekschef Elsebeth Kirkebæk.

Når Spiresalen er revet ned bliver den ældste del af Maltfabrikken sikret. Herefter vil borgerne få mulighed for at betragte den tomme grund og forestille sig, hvordan den nye bygning vil skyde i vejret.

Der er endnu ikke sat en dato for, hvornår Den Ny Maltfabrik står færdig.