Se den søde video: Sjældne killinger født i Ree Park

Den nordkinesiske leopard i Ree Park har fået tre sunde killinger.

Med deres nuttede nyopslåede øjne kigger tre leopardkillinger ind i kameraet fra hjørnet i deres kasse i buret.

I Ree Park har avlsarbejdet med de nordkinesiske leoparder Max og Jilin nemlig båret frugt, og 18. april lå der tre killinger i kassen.

Dyrepasserne har nu kunnet komme til dem og konstatere, at de er sunde med maverne fulde af mælk. 

De i alt tre killinger er sundhedstjekket, vejet og chippet.
De i alt tre killinger er sundhedstjekket, vejet og chippet. Foto: Ree Park

Det er to hunner og en han, og det tegner lyst for det fremtidige avlsarbejde med leoparden.

Hannen Max blev sat ind i parken i december 2020, og da hunnen Jilin er sky af natur, var det med spænding, dyrepasserne fulgte dem blive sat sammen. 

- Max havde aldrig tidligere fået afkom, så det var usikkert, om det ville lykkes at få de to til at yngle, forklarer zoo-direktør Jesper Stagegaard.

Det tog da også lige et par forsøg, inden der var jackpot, oplyser Ree Park, hvor dyrepasserne i rovdyrafdelingen begyndte at lægge mærke til en rundere hun.

De to hunner og én han blev født 18. april.
De to hunner og én han blev født 18. april. Foto: Ree Park

Den nybagte mor og de tre killinger ligger indtil videre i fødekassen i stalden, og killingerne skal være lidt større, før de kommer ud i anlægget.

Den nordkinesiske leopard er en meget sjælden art og er truet på grund af illegal jagt på dens skind. Den samlede bestand i verden tæller cirka 2.500 og yderligere 100 i fangenskab. 

Ree Park har en gang tidligere lykkedes med at avle leoparden, da hunnen, Jilins, forældre også er født i parken. De fik i alt syv overlevende unger, som er sendt til zoos i hele Europa.