Se billederne: Stork igen spottet på Djursland

Fredag morgen besøgte en stork en mark på Djursland

Foto: Stinne Boye

Foto: Stinne Boye

Foto: Stinne Boye

1 af 3

Der er igen set en stork på Djursland, og det er formentlig den samme, som blev set ved et lille vandhul i Dråby nær Ebeltoft for et par ugen siden.

Og dermed tyder det på, at den lider af en god omgang 'Kuk i kalenderen', for den burde for længst være søgt mod varmere himmelstrøg.

I hvert fald så Stinne Boye fredag morgen en stork på en mark ved Hallendrup på Djursland mellem Grenaa og Ebeltoft.

Læs også Stork strandet på Djursland: Den har brug for hjælp

- Min mand og jeg havde lige afleveret vores børn, da vi så noget på marken. Vi vendte derfor bilen og kunne se, at det var en stork, siger fortæller hun.

Parret kørte hjem, men efterfølgende gik Stinne Boye tilbage til marken - og der var storken stadig.

- Jeg havde taget en kikkert med, så jeg bedre kunne se den, og så har jeg taget nogle billeder med min telefon. I takt med at jeg nærmede mig storken kunne jeg se, at den opdagede mig, og jeg vendte derfor om og gik væk igen, siger Stinne Boye.

Læs også Storken Aske er tilbage i Viby - desværre uden veninde

Hun fortæller, at en af hendes naboer senere på formiddagen også så storken på samme sted. Det er første gang i de ti år, at Stinne Boye har boet i området, at hun ser en stork der.

Hos foreningen storkene.dk er de næsten sikre på, at der er tale om den samme stork, som blev set i Dråby for et par uger siden - og måske kan det tilmed være storken Aske, der overvintrede i Viby i starten af året, fortæller Jess Frederiksen, formand for storkene.dk.

- Det bliver for alvor trist for den nu i takt med, at temperaturen falder og fordi, der jo muligvis kommer sne snart. Det betyder, at det meget svært for den at finde mad på naturligvis, siger Jess Frederiksen.

Han fortæller, at det kan være, at denne stork - ligesom Aske gjorde sidste år - slår sig ned et bestemt sted.

Læs også Lidt forsinket ses storken nu mange steder i Østjylland

- Og de lærer hurtigt, at man lægger mad ud til dem. Og så kommer de gerne tilbage, for så lærer de, hvor der er mad at hente, siger Jess Frederiksen.

Han forklarer, at storke især har godt af ferskvandsfisk og kød. Derimod gælder det om at undgå at give dem kulhydrater via for eksempel kage.

- Man må gerne give den mad, men man skal tænke over, hvad man giver den. Man er også meget velkommen til at kontakte os, og så kan vi rådgive folk til, hvad de skal gøre. Og hvis storken slår sig ned et sted, så kan vi organisere noget hjælp og mad til den, siger Jess Frederiksen.

Du kan se mere om, hvordan du kommer i kontakt med storkene.dk her, og i billedethjulet øverst på siden kan du se Stinne Boyes billeder af storken.