SAS dropper Mallorca-rute fra Aarhus Lufthavn

SAS vil højest sandsynligt droppe deres eneste fritidsrute fra Aarhus Lufthavn næste sommer

Flyselskabet SAS har i løbet sommeren haft en rute fra Aarhus Lufthavn til den spanske ferie-klassisker Mallorca. Turen til Palma de Mallorca blev fløjet hver mandag i skolernes sommerferie.

Men knap halvdelen af sæderne var tomme på flyvningerne frem og tilbage, og derfor vil SAS højest sandsynligt ikke have ruten på programmet næste år.

- Vi regner ikke med ruten bliver en del af sommerprogrammet næste år, men det er ikke 100 procent fastlagt endnu, siger Mariam Skovfoged, pressechef for SAS i Danmark.

Læs også Medlemmer af Folketinget bakker op om letbane til lufthavnen

Branchesitet check-in.dk skriver, at knap halvdelen af sæderne været tomme på de i alt syv returflyvninger.

- Vi kigger hele tiden på, hvor der er mest potentiale. Hvis vi vurderer, det ikke er stort nok et bestemt sted, så fortsætter vi ikke med de ruter, siger Mariam Skovfoged, pressechef for SAS i Danmark

Mallorca-ruten var den eneste såkaldte fritidsrute, som SAS har fra Aarhus Lufthavn. Men SAS er ifølge pressechefen tilfredse med ruterne til København og Stockholm, hvor især erhvervsfolk er blandt passagererne.

Læs også Ny lufthavn ved Thomasminde droppes

- Vi er tilfredse med de ruter, vi har indtil nu. Vi har jo businessruterne, der fungerer rigtig godt, dem er vi tilfredse med, siger Mariam Skovfoged.

Selvom om det ikke er muligt at flyve direkte med det skandinaviske flyselskab fra Aarhus til Mallorca næste sommer, så betyder det ikke, at SAS helt har lukket ned for alle fritidsruter fra Østjylland i fremtiden.

- Det er jo ikke sagt, at vi aldrig nogensinde starter noget op igen, det ser vi jo løbende på, siger Mariam Skovfoged, der også peger på, man godt kan komme til Mallorca med SAS via København.