Ryd op efter jer! Glasskår og øldåser smidt foran skole

En gruppe personer har i weekenden holdt fest på området omkring Rønde Skole uden at rydde op efter sig.

Når de mindste elever fra 0. til 4. klasse på Rønde Skole møder op i skole mandag morgen, skal de træde over glasskår og tomme øldåser for at komme ind på skolen - med mindre pedellen når at rydde op først.

I weekenden har personer holdt fest foran indgangen til SFO'en og indskolingen uden at rydde op efter sig, og det irriterer Torben Gaarde Gundersen, der er pædagog på Rønde Skole.

Han var tilfældigvis forbi skolen lørdag, hvor han opdagede personernes rod.

- Jeg synes det er så fint, at de sidder der, men ryd op efter jer. Det med at kaste flasker er dårlig stil, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Han har taget billeder og optaget video af glasskår, der er smadret ud over arealet. En potteplante er også blevet væltet, så der ligger jord rundt omkring.

Potteplanten er blevet rejst op igen, men jordet og glasskårene ligger på billedet stadig foran indgangen til indskolingen på Rønde Skole.
Potteplanten er blevet rejst op igen, men jordet og glasskårene ligger på billedet stadig foran indgangen til indskolingen på Rønde Skole. Foto: Torben Gaarde Gundersen

Det har han delt i den lokale Facebook-gruppe, hvor andre også udtrykker samme irritation, og fortæller, at de har set de unge holde fest på grunden.  

Tror ikke, voksne kaster flasker

Han har ikke tidligere set noget lignende, men ifølge ham har en elev før skåret sig på glasskår på legepladsen.

Han tror, at det er unge, der ikke har andre steder at være, der har festet på skolens grund - uden dog at være sikker.

- Jeg ved det selvfølgelig ikke, men jeg tænker ikke, at voksne mennesker kaster flasker, siger han.

For hans skyld må de også gerne være der, men...

quote Det med at kaste flasker er dårlig stil.

Torben Gaarde Gundersen, pædagog, Rønde Skole

- Hvis de rydder op efter sig selv.

SFO’en åbner kl. 6.30, som er før pedellen møder ind. Torben Gaarde Gundersen vil nu ringe til ham og fortælle ham om situationen. 

De unge mangler et sted

Det har længe været et spørgsmål i Rønde, hvor de unge skal holde til.

For tre år siden blev det det besluttet, at de skulle have deres eget sted i Byparken, men det er ikke blevet til noget endnu. 

quote Vi mangler et sted at være, fordi vi er blevet rykket lidt rundt omkring af naboerne.

Aia Kruse, gymnasieelev, Rønde

- Vi mangler et sted at være, fordi vi er blevet rykket lidt rundt omkring af naboerne, der ikke har syntes, at det har været okay, at vi har siddet nogen steder, sagde Aia Kruse, gymnasieelev fra Rønde, i juni til TV2 ØSTJYLLAND.

 Flere naboer er imod en politisk beslutning, om at de unge får et samlingssted i Rønde Bypark.

- Byparken bliver på en eller anden måde vandaliseret. Vi har været utrolig meget generet af larm og spektakel, sagde pensionist Jørgen Andersen til TV2 ØSTJYLLAND i juni.

En af dem, der har været med i arbejdet omkring den nye bypark længe, håber, at man snart kan finde en løsning. 

- Problemet i det her er, at man ser på, hvordan det er nu, men at man skal finde en løsning på, hvordan det kan være fremover. Hvis man ikke laver en løsning, bliver det ved som før, og det duer ikke, sagde Carsten Skivild, der er initiativtager til Arbejdsgruppen for nytænkning af Rønde Bypark, i juni.

Video fra 23. juni 2020: De unge vil gerne drikke øl og feste i parken - de ældre naboer vil have fred og ro.