Rigmand vil modernisere lufthavn: Street food og New York-rute på tegnebrættet

Fra Aarhus Lufthavn skal det være muligt at flyve til hele Europa, på charterferie og måske også til New York, siger den nye medejer af lufthavnen Jens Stausholm.

30 millioner kroner. Så mange penge kostede det den aarhusianske erhvervsmand Jens Bjørnstad Stausholm at købe sig til 20 procent af Aarhus Lufthavn. 

quote Vi får en mere moderne lufthavn, og så kommer vi vigtigst af alt til at kunne tilbyde mange flere ruter. 

Jens Stausholm 

Med investeringen håber han og de øvrige ejere, som er Aarhus Kommune, Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune at kunne give lufthavnen en massiv modernisering og skaffe en masse nye ruter. 

- Vi får en mere moderne lufthavn rent fysisk, og så kommer vi vigtigst af alt til at kunne tilbyde mange flere ruter, som vi virkelig vil arbejde på, siger Jens Stausholm til TV2 ØSTJYLLAND.  

- Vi skal tredoble vores lufthavn de næste tre år og flyve til alle de store hubs i Europa; Amsterdam og Frankfurt. Måske også SAS direkte til New York, og så vil vi satse meget på charter samt Ryan Air og Easy Jet.

VIDEO: Jens Stausholm har store planer for lufthavnen.

Højere ambitionsniveau

Hidtid har ejerkredsen bestået af de tre kommuner Aarhus, Norddjurs og Syddjurs, men alle kommuners byråd har de seneste dage stemt for at lukke private investorer ind i også. 

quote Vi ser et enormt potentiale i lufthavnen.

Jens Stausholm 

- Ejerkommunerne er på baggrund af det og en ny businessplan enige om at sætte tryk på en yderligere udvikling af lufthavnen med henblik på at nå et højere ambitionsniveau og et markant øget passagertal i fremtiden, står der i den pressemeddelelse kommunerne sendte ud onsdag aften.

Og ambitionerne fejler ikke noget hos erhvervsmanden, Jens Stausholm. Han har i en årrække siddet i bestyrelsen for Aarhus Lufthavn, men ser frem til fremover at kunne kommercialisere lufthavnen mere. 

Aarhus Lufthavn ligger ved Tirstrup på Djursland.
Aarhus Lufthavn ligger ved Tirstrup på Djursland.

- Vi ser et enormt potentiale i lufthavnen. Vi har det største område i hele Jylland til at samle passagerer op, og det potentiale vil vi gerne udnytte fuldt ud, lyder det fra Jens Stausholm, der satser på at tredoble passagertallet over tre år.  

- Vi skal sikre østjyderne, at vi virkelig får mange afgange, så kommer passagererne helt af sig selv, siger han.

Street food

Selve lufthavnens fysiske rammer skal også moderniseres, lyder det fra den nye medejer. Ud med de gamle cafeer og ind med street food. 

- For gæsterne bliver det en meget mere proaktiv lufthavn. Der vil være streetfood, der vil være oplevelser. Ikke en formel lufthavn, men en lokal fed lufthavn, siger han. 

Sammen med kommunerne har Stausholms firma Staus A/S postet 130 millioner kroner i lufthavnen, men der skal endnu flere penge til, og dem har lufthavnen tænkt sig at låne. 

Jens Stausholm

Fuldt ejerskab

Onsdagens investering har betydet, at Staus A/S nu ejer 20 procent af Aarhus Lufthavn, men på sigt vil Jens Stausholm gerne have mere. Ja, faktisk har han planer om at overtage lufthavnen 100 procent i løbet af de kommende år. 

- Vores strategi inden for fem til ti år er at købe lufthavnen, så den bliver 100 procent privatejet, siger han.

VIDEO: Ole Bollesen (S), borgmester i Syddjurs Kommune, glæder sig over den nye medejer og de perspektiver, der er i aftalen.

TV2 ØSTJYLLAND har torsdag forsøgt at få en kommentar fra Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard (S).