Regn tvinger skolefly til landing i lufthavn

Et skolefly kaldte på assistance, da en lampe i cockpittet indikerede, at der var noget i vejen. Det viste sig dog at være falsk alarm

En ambulance og et slukningskøretøj måtte torsdag en tur til Aarhus Lufthavn, efter at instruktøren og piloteleven i et skolefly fra Greybird Pilot Academy havde advaret om, at der virkede til at være noget galt med flyets understel. 

- Det var en lampe i cockpittet, der et kort øjeblik vist, at der var noget i vejen, siger Ole Moldt Jensen, safety manager hos Greybird Pilot Academy. 

Det viste sig dog at være falsk alarm, og flyet landede som det skulle. 

- Uanset om man er et stort eller et lille fly, så bliver det helt store apparat kørt i stilling. Lige i den her situation var det måske lidt overkill, siger Ole Moldt Jensen, safety manager hos Greybird Pilot Academy. 

Ole Moldt Jensen har en formodning om, at det har været de sidste par dages fugtige vejr, der har forvirret lamperne i flyet. 

- Der sidder nogle følere på understellet, og måske kan der være sket en kortslutning i dem, siger han. 

Allerede inden de landede, havde de to personer i flyet meldt tilbage, at problemet var løst. Men beredsskabet stod alligevel klar, da flyet landede, i tilfælde af at piloten tog fejl. 

050321 Hjarnø Havbrug 1930 VTR Still

Retssag mod havbrug følges tæt: - De skal ha' lov at rydde op

hest2

Dyr på Molslaboratoriet undersøgt af politiet

Hans Jørgen Haysen

SMS-beskeder medvirker til at fælde Haysen

Smukfest

liveblog COVID-19 LIVE: Partier vil øge tempo på forhandling om festivalkompensation

AGF-Sønderjyske

Østergaard: Stadion-forsøg skal afsløre kviktestens pålidelighed

image5

En person fundet død i villakvarter i Silkeborg