Regn tvinger skolefly til landing i lufthavn

Et skolefly kaldte på assistance, da en lampe i cockpittet indikerede, at der var noget i vejen. Det viste sig dog at være falsk alarm

Det var flyet til venstre, der tilkaldte hjælp, da lamper i cockpittet viste, at der var noget galt med flyets understel. Foto: Øxenholt foto

En ambulance og et slukningskøretøj måtte torsdag en tur til Aarhus Lufthavn, efter at instruktøren og piloteleven i et skolefly fra Greybird Pilot Academy havde advaret om, at der virkede til at være noget galt med flyets understel. 

- Det var en lampe i cockpittet, der et kort øjeblik vist, at der var noget i vejen, siger Ole Moldt Jensen, safety manager hos Greybird Pilot Academy. 

Læs også Pilot efter flybrand: Vi er glade og lettede over at der ikke skete mere

Det viste sig dog at være falsk alarm, og flyet landede som det skulle. 

- Uanset om man er et stort eller et lille fly, så bliver det helt store apparat kørt i stilling. Lige i den her situation var det måske lidt overkill, siger Ole Moldt Jensen, safety manager hos Greybird Pilot Academy. 

Ole Moldt Jensen har en formodning om, at det har været de sidste par dages fugtige vejr, der har forvirret lamperne i flyet. 

Læs også Regnen væltede ned over Østjylland: Her ramte skybruddet

- Der sidder nogle følere på understellet, og måske kan der være sket en kortslutning i dem, siger han. 

Allerede inden de landede, havde de to personer i flyet meldt tilbage, at problemet var løst. Men beredsskabet stod alligevel klar, da flyet landede, i tilfælde af at piloten tog fejl.