Prins Henrik indviede jægernes nye hovedsæde i Kalø

Den jagtglade prins Henrik indvier lørdag formiddag jægernes nye hovedsæde ved Kalø på Djursland

Jagtglade Prins Henrik indviede lørdag formiddag Jagtens Hus ved Kalø. Prins Henrik er protektor for Jægerforbundet, der har hovedsæde i bygningerne.

Jagtens hus ligger ud til Aarhus bugten og har udsigt til Kalø Slotsruin. I baghaven er Ringelmose Skov og Kalø Gods i baghaven.

Nyt videnscenter
De nye bygninger vil være et midtpunkt for alt, hvad der handler om natur, vildt, våben, hunde og mad.

Fakta: Jagtens Hus

Der er både et videnscenter, et uddannelsescenter, et forskningscenter, et udviklingscenter og det demonstrationscenter.

Jagtens hus er indrettet efter enhver naturelskers hoved, nemlig med tanke på grøn energi. Der er blandt andet jordvarmeanlæg og solcelleanlæg.

 - Nu har vi endelig fået skabt nogle fantastiske fysiske rammer for såvel vore medlemmer som medarbejdere. Nogle smukke, velfungerende bygninger omgivet af den danske natur, når den er bedst. Jeg glæder mig usigeligt til at se Jagtens Hus udvikle sig i de kommende år og blive det nationale centrum for alt, hvad der har med jagt, natur og vildt at gøre, siger direktøren i Danmarks Jægerforbund, Michael Stevns.

Stigning i jagt
Antallet er jægere er højere end nogensinde. Der er i øjeblikket 176.943 personer, der har et jagttegn. Det er det højeste tal, siden den landsdækkende registrering begyndte i 1941. Og antallet er stigende for 10. år i træk. Der er i alt 10.750 kvinder, der har jagttegn, og det er det højeste tal nogensinde.

 - Jagten oplever en popularitet som aldrig før. Mænd og kvinder, unge som gamle fra alle samfundslag, finder i dag stor glæde ved at komme ud i naturen og selv hjembringe sin mad. Jægerne høster overskuddet af en fornybar ressource, som de bringer med hjem i køkkenet til familien. Det tiltaler mange i en tid, hvor der er stor fokus på bæredygtighed, siger jægerformand Claus Lind Christensen.

20210415-173225-L-1920x1280we

Forsamlingsloft, stadiontilskuere og idræt: Aftale rykker genåbning frem

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

Lige nu
øl alkohol bar værtshus fadøl

liveblog Ministerie bekræfter: Værtshuse og barer åbner også

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

Dagens mest læste