Pilotstrejke udskydes igen - hos Aarhus Airport følger man situationen tæt

SAS og piloterne forlænger forhandlingerne om en ny overenskomst til mandag klokken 12.

Endnu en gang er forhandlingerne mellem SAS og piloterne blevet forlænget.

Det betyder samtidig, at en varslet pilotstrejke fra piloterne også er udskudt endnu en gang.

Lørdag formiddag siger Keld Bækkelund Hansen, forhandlingschef i Dansk Metal, til TV 2, at forhandlingerne er forlænget frem til mandag klokken 12.

Det er tredje gang, at forhandlingerne mellem parterne om en ny overenskomstaftale bliver forlænget.

Hos Aarhus Airport følger man situationen tæt. Selvom en eventuel strejke ikke direkte får konsekvenser, så kan det i værste tilfælde godt betyde, at det rammer afgange hos den østjyske lufthavn. Det fortæller administrerende direktør Brian Worm.

- Hvis der bliver strejke og den kommer til at vare i lang tid, så kan det få indflydelse hos os, selvom de afgange, der flyves hos os ikke bliver direkte berørt af en eventuel strejke.

SAS-fly letter fra Aarhus Airport lørdag den 2. juli med retning mod København.

Intet positivt ved det

Kigger man på oversigten over afgange fra Aarhus Airport, er der flere afgange, som der står Scandinavian Airlines på, men operatørerne er faktisk Xfly og CityJet, så derfor er der ikke en direkte forbindelse.

- Men i værste tilfælde trækker de piloterne ud fra alle underoperatørerne, fordi de har større ruter ud fra for eksempel København. Hvis det sker, så bliver vi rigtig hårdt ramt på vores "connectivity", siger Brian Worm.

De flyvninger, som potentielt kan blive ramt i Aarhus Airport, er typisk forretningsfolk som skal til København og derfra videre ud i verden.

- Der er ikke noget positivt ved det her, men hvis de absolut skal slås, så er SAS i vores lufthavn primært for business-segmentet, og det falder i aktivitetsniveau om sommeren. Som sagt er der ikke noget positivt ved det, men hvis det absolut skal være, så er nu det bedste tidspunkt, konstaterer lufthavnsdirektøren.

Han understreger, at han håber, at der kommer ro på hele situationen med SAS og piloterne, men Brian Worm må altså væbne sig med endnu mere tålmodighed, før svaret kommer på, om der kan blive enighed mellem parterne eller en strejke bliver en realitet.