Pengeregn til nyt mødested: - Det er drømmen, der bliver til virkelighed

Organisationen Mols i Udvikling er netop blevet støttet med lidt over 14 millioner kroner. Det betyder, at mødestedet Knudepunktet bliver en realitet

I oktober måned havde eleverne på Molsskolen arrangerede en støttekoncert for at samle penge ind til Knudepunktet i Knebel.

Det var den sidste brik, som skulle falde på plads, for at vi kunne realisere det, lyder det fra en begejstret Grith Mortensen, der er formand for Mols i Udvikling.

Mols i Udvikling er en frivillig landsbyklynge bestående af 24 landsbyer placeret på Mols og Helgenæs. I fire år har landsbyerne blandt andet kæmpet for, at mødestedet Knudepunktet i Knebel kunne blive en realitet.

Det er kæmpe stort for os. Det er drømmen, der bliver til virkelighed. 

Grith Mortensen, formand, Mols i Udvikling 

Det er nu lykkes. Nordea-fonden og Lokale og Anlægsfonden har nemlig netop støttet projektet med tilsammen lige over 14 millioner kroner.

- Det er kæmpe stort for os. Det er drømmen, der bliver til virkelighed, siger Grith Mortensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Rå disponering af det kommende Knudepunkt.  Foto: Mols i Udvikling

Et lokalt samlingssted

Lokale aktører, fonde og Syddjurs Kommune har i samarbejde arbejdet for at skabe rammerne for det nye fælles mødested, som Knudepunktet skal være. Formålet med Knudepunktet er nemlig at samle folk.

- Vi vil gerne skabe et mødested, som kan bruges af alle aldersgrupper og til forskellige aktiviteter - både for lokale beboere i område men også turister og sommerhusejere, siger Grith Mortensen.

Læs også Mols i Udvikling er både på Instagram og skoleskemaet

Meningen er, at de forskellige aktører skal kunne anvende de samme lokaler og kvadratmeter for at udnytte Knudepunktet bedst muligt.

- Der skal både være plads til børnehaven, idrætsudøvere, strikkeklubben, et madhus og kulturelle arrangementer. Når børnene er færdige i børnehaven om eftermiddagen, så kan de voksne for eksempel bruge børnehaven til yoga. Vi håber, at det kan blive et vigtigt omdrejningspunkt for området forklarer Grith Mortensen.

Læs også Børn arrangerer støttekoncert: Vil holde liv i småbyerne

Stor betydnind for lokalsamfundet

Foruden Nordea-fonden og Lokale og Anlægsfonden har flere andre fonde ligeledes støttet projektet.

De frivillige ildsjæle har desuden arbejdet tæt sammen med Syddjurs Kommune, som blandt andet har finasieret børnehaven, som skal være i tilknytning til Knudepunktet. Og her er man også meget begejstret for den store støtte til projektet.

Hvis vores lokalsamfund i de mindre byer på Syddjurs skal overleve, så skal man selv tage initiativ, og det har befolkningen på Mols gjort med det her tiltag.

Ole Bollesen (S), borgmester, Norddjurs Kommune 

- Vi er rigtig stolte af, at det er lykkes de lokale ildsjæle at skaffe fondsmidlerne. Vi synes, at et projekt som Mols i Udvikling og Knudepunktet er et rigtig godt eksempel på, at man lokalt tager hånd om at udvikle et lokalt samfund. Hvis vores lokalsamfund i de mindre byer på Syddjurs skal overleve, så skal man selv tage initiativ, og det har befolkningen på Mols gjort med det her tiltag, siger borgmester i Syddjurs Kommune Ole Bollesen (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

02:27

VIDEO: Hør borgmester Ole Bollesen (S) fortælle, hvilken betydning han tror, at Knudepunktet kan få for området. 

Luk video

Knudepunktet forventes at stå færdigt i 2021, men allerede nu er der store forventninger til det nye institution og kulturhus.

- Jeg tror på, det kommer til at skabe tilflytning til området. Og det er jo det, som der skal til for at et lokalområde, og dets faciliteter kan overleve, siger Ole Bollesen til TV2 ØSTJYLLAND.

01:39

VIDEO: Tidligere på året snakkede vi med Sofie Saxtoft Højlund, der er flyttet fra Frederiksberg til Mols. Hun er en del af Mols i Udvikling og forsøger nu at overtale andre til at gøre det samme ved hjælp af Instagram. 

Luk video