Østenvinden skabte lavvande i Ebeltoft Vig

På den østvendte kyst ved Ebeltoft Vig har der i weekenden været meget lavvandet. Se billeder af det herover

Foto: Anne Henriksen

Foto: Anne Henriksen

Foto: Anne Henriksen

1 af 5

I weekenden har der været usædvanligt lavvandet ved kysten ved Ebeltoft.

Faktisk har det været så lavvandet, at en bruger ringede ind til redaktionen på TV 2 | ØSTJYLLAND for at fortælle os om det. Hun havde ikke set noget lignende på stedet i mange år, fortalte hun.

Og der er en god forklaring på den lave vandstand på den østvendte kyst ved Ebeltoft Vig.

I weekenden har det blæst kraftigt fra øst, og det har været med til at presse vandet i det i forvejen lavvandede område længere mod vest end normalt. Men det er ikke kun Ebeltoft Vig, der er meget lidt vand i.

- Vi kan se, at vandstanden i alle de indre danske farvande er lavere end normalt. Vi har længe haft østenvind, så vandet bliver skubbet ud i Nordsøen, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Trine Pedersen. 

Læs også Se billederne: Træksti oversvømmet af gudenåen

Også på Ebeltoft Strand Camping har de i weekenden bemærket det ekstra lavvande.

- Vi ser det nogle gange, når der er kraftig østenvind, men det er kun cirka hvert andet eller tredje år, at vi ser det så meget, som vi har gjort i weekenden, siger Peter Christensen, lejrchef og ejer af Ebeltoft Strand Camping, der ligger lige ved vandet på den østvendte kyst.

Han går dagligt tur langs vandet og fortæller, at det typisk er om vinteren i kraftig østenvind, at vandet bliver skubbet så langt væk fra kysten.

I billedhjulet øverst på siden kan du se billeder af lavvandet. De er taget søndag eftermiddag på den østvendte kyst.