Optager film i Syddjurs

Familiefilm optages i Syddjurs

02:42

1 af 2

Netop nu er optagelserne til den nye danske familiefilm "Iqbal Farooq" i gang ved Ebeltoft på Djursland. Det håber man i Syddjurs Kommune vil betyde god reklame for området, når filmen får biografpremiere.

Optagelserne foregår i disse dage ved Blushøj Camping ved Ebeltoft, hvor der i to uger skal optages scener til den nye film.

Filmen om Iqbal Farooq tager udgangspunkt i bogen Iqbal Farroq og den sorte Pjerrot, og er første bog i en serie på syv, som er skrevet af Manu Sareen. Den nye film er efter manuskript af østjyske Renée Toft Simonsen.

I filmen følger man Iqbal Farooq, hans familie og veninden Sille, som blandt andet er på ferie i Jylland.

- Iqbal Farooq er lidt ligesom mig, siger Hircano Soares, der spiller hovedrollen, grinende og uddyber:

- Han er lidt flabet og laver sjov med ting, men han laver også mange dumme ting, og så kan hans far også blive ret sur.

God reklame for Syddjurs

Filmen får støtte fra den Vestdanske Filmpulje, som også Syddjurs Kommune er med i.

- Vi får måske noget stort set gratis markedsføring, og måske får vi også nogle omsætnings-kroner lagt i området, og det er selvfølgelig det, der er rigtig væsentligt for os, siger Claus Wistoft (V), der er borgmester i Syddjurs Kommune.

Syddjurs Kommune giver i år 52.000 kroner til den Vestdanske Filmpulje.

- Som jeg forstår det, får vi også en premiere lagt lokalt, inden den går public. Vi bliver ved med at støtte op om det her så længe, vi synes, vi får et godt afkast af det, og det tror jeg på, at vi gør lige nu, siger borgmesteren.

Arbejdet med filmen fortsætter de kommende i Østjylland, hvor Kattegatcentret i Grenaa blandt andet skal danne rammen for optagelser.

Resultatet af anstrengelserne kan ses i biograferne fra den 17. december.

Du kan se mere optagelserne i Syddjurs i tv-indslaget øverst på siden.