Om fire år er det glemt

Borgmesterballaden får ikke konsekvenser

07:26

1 af 2

Borgmesterballaden i Syddjurs Kommune er glemt til næste valg. Det mener det tidligere socialdemokratiske folketingsmedlem René Skau Björnsson.

Torsdag er han gæst i programmet Markante Meninger, der blandt andet behandler den politiske uro i Syddjurs Kommune. Men selvom balladen lige nu ødelægger politikernes troværdighed overfor vælgerne, får det ikke den store betydning ved næste valg.

- Som politiker er man et eller andet sted opmærksom på, at der er rigtig, rigtig lang tid til næste valg, Der er fire år til, at der skal være kommunalvalg igen, og uanset hvad vi siger lige nu som vælgere, så ved man som politiker, at om fire år er det glemt. Det kan godt være at nogle medier til den tid tager de gamle historier op, men for vælgerne kommer det ikke til at fylde på valgdagen, når man skal hen og sætte et kryds, siger han.

Sker ikke i folketinget

René Skau Björnsson har siddet i Folketinget fra 1998 til 2011. Han kunne ikke forestille sig en lignende situation ville opstå på Christiansborg. I hvert fald har han aldrig oplevet landspolitikere, der på den måde løber fra en indgået aftale. 

- Der er stadig de problemer, der er i mange kommuner med, at der er folk, som hopper af og vælger at støtte et andet parti eller lige pludselig skifter holdning, fordi de et andet sted kan opnå noget bedre. Men det er sjældent noget, der får så stor indflydelse, at en minister må gå af, eller en regering må skifte, siger han.

Du kan se hele debatten i Markante Meninger torsdag kl. 18.20 og 21.20 eller i videoen øverst på denne side.