Om fire år skal kommunens bilflåde være fossilfri

Det er slut med fossilkrævende biler i Syddjurs Kommunes flåde om fire år, hvis politikerne lever op til det budgetforlig, de torsdag gav håndslag på.

Et flertal på 25 ud af 27 byrådspolitikere blev torsdag enige om budgettet for det kommende år med kalkulationer for de følgende tre år, og det er blandt andet med penge til en ny skole i Hornslet, skolerenoveringer, nye dagtilbud og et kulturelt samlingssted, skriver Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse om budgetforliget.

Her fremgår det også, at med en årlig tilflytning til kommunen på mellem 250 og 300 borgere, giver det både luft i økonomien, men også behov for at opjustere på eksempelvis skoleområdet.

250 biler skal køre fossilfrit

Derudover er det et budgetforlig uden de store omvæltninger, som byrådspolitikerne er blevet enige om knap et par måneder inden sværdslaget ved kommunalvalget i november.

- Det er et budget med en solid kassebeholdning, hvor vi sikrer fortsat velfærd og større investeringer til skoler, institutioner og veje. I en situation, hvor en del af vores ambitioner bliver begrænset af de nationale aftaler for kommunernes økonomi, er jeg meget tilfreds med resultatet. Jeg er også glad for, at der er blevet plads til flere tiltag for et bedre klima, øget bæredygtighed og biodiversitet. Jeg vil gerne takke forligspartierne for de gode og konstruktive forhandlinger, der har sikret en bred aftale, lyder det i pressemeddelelsen fra borgmester Ole Bollesen (S).

Som en del af forliget, hvor Syddjurs som alle andre kommuner i år slår et slag for klimaet, har forligspartierne blandt andet aftalt, at kommunens flåde på cirka 250 inden for de kommende fire år alle skal køre fossilfrit.

En pulje på 1,5 mio. kr. fordelt over de kommende to år til at øge iværksætteri er der også fundet penge til.

Budgetforliget med nøgletal kan ses her

Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Venstre, Nye Borgerlige og løsgænger Michael Mikkelsen står bag budgetforliget for 2022 og overslagsårene 2023 - 2025.